Εκπρόσωπος Ακιντζί: Αδικα τα μέτρα της ΕΕ κατά της Τουρκίας
Τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Τουρκίας δεν συμβάλλουν προς τη λύση του Κυπριακού, δεν είναι δίκαια και αυτή είναι μια μη αποδεκτή κατάσταση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.
Τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Τουρκίας δεν συμβάλλουν προς τη λύση του Κυπριακού, δεν είναι δίκαια και αυτή είναι μια μη αποδεκτή κατάσταση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, η ΕΕ έκανε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που περίμεναν και ήταν να συμβουλεύσει την ελληνοκυπριακή πλευρά να αξιολογήσει με σοβαρότητα την πρόταση του κ. Ακιντζί για το φυσικό αέριο.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο Κύπρου», σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι αυτή η στάση της ΕΕ δεν μειώνει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, ούτε βοηθά στην λύση του Κυπριακού.
«Η αναζήτηση διεξόδου για την μείωση της έντασης στην περιοχή και την άρση του αδιεξόδου, δεν γίνεται με τιμωρία αλλά περνά από μια δίκαιη συνεργασία που θα βασίζεται σε διάλογο».
Επαναλαμβάνει ότι η πρόταση Ακιντζί αποσκοπεί στο να αλλάξει το κλίμα έντασης «που έχουν δημιουργήσει οι Ελληνοκύπριοι με τις μονομερείς ενέργειες που δεν άφησαν άλλη επιλογή στην Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους από του να προβούν στις ίδιες ενέργειες» – όπως είπε – «αλλά και να μειωθεί η ένταση».
- Λουτσέσκου: «Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι και προκριθήκαμε δίκαια»
- Μελόνι: Φέρνει αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό
- Καναδάς: Η ένοπλη επίθεση έγινε ενώ είχε ξεκινήσει πρόγραμμα επαναγοράς όπλων από την κυβέρνηση
- Ας φάνε παντεσπάνι: Ο Χάρι Στάιλς δεν νοιάζεται αν είσαι πολύ φτωχός για να πας σε συναυλία του
- Η Σάκκαρη ψάχνει «εκδίκηση» και τον πρώτο της ημιτελικό μετά από 22 μήνες (vids)
- Φάμελλος για ακρίβεια: Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα και το έθιμο της Τσικνοπέμπτης έχει γίνει πολυτέλεια


