Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 56χρονος Ιταλός που καταζητείται για συμμετοχή στη μαφία της Καμόρα
Οι πράξεις που του αποδίδονται φαίνεται πως αφορούν την περίοδο 2002-03 και τελέστηκαν κυρίως εκτός ιταλικών συνόρων, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που απέστειλαν οι ιταλικές δικαστικές Αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.
Καταζητούμενος που φέρεται να συμμετείχε στην ιταλική μαφία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος. Πρόκειται για πενηνταεξάχρονο Ιταλό, την έκδοση του οποίου ζητούν οι δικαστικές Αρχές της πατρίδας του, που τον κατηγορούν για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συνδεόμενες με τη δράση της ναπολιτάνικης «Καμόρα», της οποίας φέρεται να υπήρξε μέλος.
Οι πράξεις που του αποδίδονται φαίνεται πως αφορούν την περίοδο 2002-03 και τελέστηκαν κυρίως εκτός ιταλικών συνόρων, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που απέστειλαν οι ιταλικές δικαστικές Αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.
Ο χαρακτηριζόμενος ως διεθνώς διωκόμενος εκτιμάται ότι ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, μαζί με τη σύζυγό του, η οποία φέρεται να διατηρεί εδώ βιοτεχνία. Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεργασίας με αστυνομικές υπηρεσίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τον εντόπισαν, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή των Πεύκων, οπότε και συνελήφθη δυνάμει του εις βάρος του εντάλματος.
Ο πενηνταεξάχρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στο αίτημα των ιταλικών Αρχών να εκδοθεί στη χώρα τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δυτική Όχθη: Έντονες αντιδράσεις από τους Παλαιστίνιους για τα νέα μέτρα του Ισραήλ – «De facto προσάρτηση»
- Greece Energy Outlook: Deals and Vertical Corridor Talks
- Φάμελλος για Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Είμαστε υπερήφανοι που καθιερώθηκε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
- Από το Hamnet στο H is for Hawk: Γυναίκες, γεράκια και η αθόρυβη ανατροπή των έμφυλων στερεοτύπων
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση της Παγκρητίου Ενώσεως
- Το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της νύχτας – Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Λάκη Ραπτάκη

