«Ο Κανόνας του Ονείρου» από τον οίκο Fornasetti
Ο φημισμένος ιταλικός οίκος, με αφορμή την Μπιενάλε Τέχνης 2019 στη Βενετία, παρουσιάζει την έκθεση «Ο Κανόνας του Ονείρου» υπογραμμίζοντας τον ρόλο μιας διαχρονικής εικόνας του οίκου
Ο Μπαρνάμπα Φορνασέτι και η Βαλέρια Μάντζι παρουσίασαν, με αφορμή την Μπιενάλε Τέχνης 2019 στη Βενετία, μια site-specific εγκατάσταση για το lifestyle πολυκατάστημα Fondaco dei Tedeschi.
Οι επισκέπτες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, καλούνται να βυθιστούν στις αναρίθμητες σιλουέτες χεριών και τις πολλές εκφράσεις της αοιδού του 19ου αιώνα Λίνα Καβαλιέρι, της οποίας το γοητευτικό πρόσωπο έγινε η κύρια πηγή έμπνευσης του οίκου Fornasetti και το οποίο μπορεί κανείς να το δει κρεμασμένο στα προστώα ή να ρίχνει μια κλεφτή ματιά πάνω από τα μπαλκόνια στο εσωτερικό.
Με το πρόσωπο της Καβαλιέρι να βγάζει παιχνιδιάρικα τη γλώσσα της ή να έχει καλυμμένο το ένα μάτι ή να φορά γυαλιά με χοντρό σκελετό, η έκθεση «Ο Κανόνας του Ονείρου» υπογραμμίζει τον ρόλο αυτής της διαχρονικής εικόνας στον ιταλικό οίκο (400 διαφορετικές ερμηνείες του προσώπου της αοιδού, έως σήμερα).
Η έκθεση απλώνεται από τον τέταρτο όροφο του πολυκαταστήματος μέχρι την εσωτερική αυλή και την είσοδο που βλέπει στο Gran Canale της Βενετίας.
https://www.instagram.com/p/BxKR5VEHWn_/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/BxKRzJ8nfKG/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/BxPme97gtnl/?utm_source=ig_web_copy_link
Ως διάλογο με το ίδιο το κτίριο, φέρνει δύο από τα πιο εμβληματικά στοιχεία της αφήγησης Fornasetti:
Σιλουέτες βραχιόνων και χεριών καθώς και μαϊμούδες. «Όχι χυδαιολογίες ή προσβολές, όχι τζόγος, σάλος ή καυγάς. Πέρα απ’ αυτά, κάντε τη δουλειά σας, όπως επιθυμείτε»: Αυτοί οι αυστηροί κανόνες, χαραγμένοι σε μάρμαρο στην είσοδο του Fondaco dei Tedeschi, επιβάλλοντο από τη Γαληνοτάτη στους ταξιδιώτες εμπόρους. Αυτοί οι κανόνες επιβάλλονται και σήμερα στους επισκέπτες της έκθεσης από τις μαϊμούδες, που αιωρούνται από πάνω τους και μοιάζει να τους κοροϊδεύουν.
Η έκθεση «Ο Κανόνας του Ονείρου», θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 24 Νοεμβρίου.
https://www.instagram.com/p/Bxk_VxVBucn/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/Bxk_a4ghrEe/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/BxtjMUSo4zP/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/BxRrbI5ALtv/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/BxM2b2GAgEB/?utm_source=ig_web_copy_link
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442