Στο ΣτΕ η Ένωση Αθέων για το θρήσκευμα στους τίτλους σπουδών
Γονείς μαθητών και η Ένωση Αθέων ζητούν να ακυρωθούν αποφάσεις του υπουργού Παιδείας για το καθορισμό και το τύπο των τίτλων σπουδών του Γυμνασίου και του Λυκείου κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει την αναγραφή του θρησκεύματος των μαθητών στα απολυτήρια, αποδεικτικά σπουδών, κ.λπ.
Με ισχυρή πλειοψηφία απορρίφθηκε σήμερα Παρασκευή για ακόμη μια φορά από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το αίτημα της Ένωσης Αθέων να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνες) από την αίθουσα της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου όπου συζητήθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης της Ένωσης για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη) συζητήθηκαν οι αιτήσεις της Ένωση Αθέων και γονέων μαθητών που φοιτούν σε σχολεία, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του υπουργού Παιδείας για το καθορισμό και το τύπο των τίτλων σπουδών του Γυμνασίου και του Λυκείου κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει την αναγραφή του θρησκεύματος των μαθητών στα απολυτήρια, αποδεικτικά σπουδών, κ.λπ.
Η δικηγόρος του Δημοσίου (ΝΣΚ) έθεσε το ζήτημα εάν θεμελιώνει έννομο συμφέρον η Ένωση να καταθέσει αίτηση ακύρωσης για το επίμαχο θέμα, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν οι γονείς που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ δεν είναι μέλη της εν λόγω Ένωσης.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης στο Iράν – «Εκτός ορίων» η κατάσταση
- Βόλος: «Η μία γυναίκα βγήκε στην αυλή τυλιγμένη στις φλόγες» – Χαροπαλεύει ο γιος της που προσπάθησε να σώσει μάνα και γιαγιά
- Σίφνος: Βγήκε στους δρόμους για την Υγεία – Μαζική πορεία μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις
- Σε απόγνωση η Οσάκα – Σκέφτεται ακόμα και την απόσυρση
- Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να προκαλέσει τη χειρότερη βιομηχανική κρίση
- ΟΦΗ: Διατέθηκαν πάνω από 3.600 εισιτήρια σε μία μέρα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson



