Η Αντιπολίτευση «πυροβολεί» Θεοχαρόπουλο για την υπουργοποίησή του
Για «συναλλαγή» με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορούν βουλευτές της Αντιπολίτευσης αλλά και πρώην «σύντροφοι» τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, λίγες ώρες μετά την ανάληψη του υπουργείου Τουρισμού
Για «συναλλαγή» με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορούν βουλευτές της Αντιπολίτευσης αλλά και πρώην «σύντροφοι» τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, λίγες ώρες μετά την ανάληψη του υπουργείου Τουρισμού.
Ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας την υπουργοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο δελτίο ειδήσεων One News, υποστήριξε πως γίνονται προσπάθειες για να χτυπηθεί το ΚΙΝΑΛ με μεταγραφές, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει ψήφους με υπουργικές θέσεις.
Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου υπογράμμισε ότι «από καιρό φαινόταν ότι υπήρξε μία ανταλλαγή υποστήριξης η οποία μετουσιώθηκε και στην υπουργοποίηση του κ. Θεοχαρόπουλου» . Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» έκανε λόγο για καθαρή συναλλαγή η οποία – όπως είπε – « δεν θα ήταν αν ο κ. Θεοχαρόπουλος εκτός από το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών σε όλα τα άλλα θέματα είχε εκφράσει τη συμφωνία του με τον κ. Τσίπρα και την πολιτική του».
Παράλληλα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε ότι «δεν είχαμε μέχρι πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών καμία ένδειξη συμφωνίας του κ. Θεοχαρόπουλου με την πολιτική του κ. Τσίπρα. Ήταν κάθετα αντίθετος, πολύ επικριτικός, άνθρωπος που έβλεπε στον κ. Τσίπρα μία πολιτική η οποία ήταν εις βάρος της χώρας, μία πολιτική η οποία ήταν εναντίον της κοινωνίας, της οικονομίας, της ανάπτυξης», τονίζοντας ότι «η μεταστροφή που έγινε είναι αποτέλεσμα μίας συναλλαγής.
Η μεταστροφή του άλλοτε πολέμιου του Αλέξη Τσίπρα σχολιάστηκε και από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. «Αποδείχθηκε ότι ο Τσίπρας εξαγόρασε βουλευτές για να πουλήσει τη Μακεδονία» ήταν το σχόλιο του κ. Γεωργιάδη στον ΣΚΑΪ.
«Οι πολιτικοί πραματευτάδες και οι πολιτικοί γυρολόγοι εξαργύρωσαν την ψήφο τους», ανέφερε από την πλευρά της η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το Κίνημα Αλλαγής.
«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο νέος υπουργός του Θανάσης Θεοχαρόπουλος αξίζουν 100% το βραβείο Γκίνες του αμοραλισμού και της καρεκλοθηρίας», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης για την υπουργοποίηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ από τον πρωθυπουργό.
- Η αποξένωση και η σύνδεση – Μια ματιά στη σύντομη αλλά σημαντική ζωή του Ίαν Κέρτις των Joy Division
- Το 25% των γυναικών της Γενιάς Ζ θεωρούν ότι δεν μπορούν να έχουν και σχέση και καριέρα
- «Μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ σε έναν καβγά;» – Τι απαντούν οι Αμερικάνοι
- Από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα έως τον Λίβανο και τα Υψίπεδα του Γκολάν – Το Ισραήλ και το «μοτίβο» κατοχής
- Ποιοτικός χρόνος με τον σκύλο: Πώς 45 λεπτά μπορούν να αποτρέψουν προβλήματα συμπεριφοράς
- «Εκμυστηρεύσεις της Έλλης Αλεξίου»: Μια παράσταση για τη ζωή της πεζογράφου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (9/5): Πού θα δείτε τον τελικό της ΑΕΚ στο BCL και τα play out της Super League
- Από το Σίδνεϊ βρέθηκε άστεγος στη Μεταμόρφωση – Το τελευταίο μήνυμα του Ηλία Πανταζή πριν χαθούν τα ίχνη του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442