ΗΠΑ: Καθηγητές στην Φλόριντα θα μπορούν να οπλοφορούν εντός σχολικής αίθουσας
Χθες Τετάρτη, νομοθεσία που επιτρέπει την οπλοφορία στους καθηγητές εντός των σχολικών αιθουσών, ένα ιδιαίτερο αμφιλεγόμενο μέτρο η αποτελεσματικότητα του οποίου μένει να αποδειχθεί, εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της πολιτείας της Φλόριντα.
Χθες Τετάρτη, νομοθεσία που επιτρέπει την οπλοφορία στους καθηγητές εντός των σχολικών αιθουσών, ένα ιδιαίτερο αμφιλεγόμενο μέτρο η αποτελεσματικότητα του οποίου μένει να αποδειχθεί, εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της πολιτείας της Φλόριντα.
Στόχος του νέου νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να επικυρώσει δίχως δεύτερη σκέψη ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας Ρον Ντε Σάντις, είναι να αποφευχθεί ενδεχόμενη νέα τραγωδία σε σχολικό περιβάλλον, μετά από εκείνη στο λύκειο του Πάρκλαντ, όπου ένας πρώην μαθητής σκότωσε 17 ανθρώπους στις 14 Φεβρουάριου 2018.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα ενέκρινε, χθες, την νομοθεσία με 65 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά, αφού είχε περάσει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γερουσία την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι καθηγητές μπορούν να φέρουν όπλα σε εθελοντική βάση, αφού παρακολουθήσουν σεμινάρια για τη χρήση των όπλων επί 144 ώρες.
Οι επικριτές του μέτρου τονίζουν ότι η λύση για τη βία των πυροβόλων όλων δεν μπορεί να είναι περισσότερα πυροβόλα όπλα. Ανησυχούν επίσης για τον κίνδυνο να σημειωθεί κάποιο ατύχημα καθώς οι καθηγητές θα αποκτήσουν και ρόλο αστυνομικού.
«Το να οπλίζονται οι καθηγητές είναι συνταγή για τραγωδία», σχολίασε η Δημοκρατική εκπρόσωπος της Φλόριντα Βαλ Ντέμινγκς, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης του Ορλάντο. «Η πραγματική λύση είναι να παραμείνουν τα όπλα μακριά από τα ακατάλληλα χέρια».
- Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές στα νεόδμητα διαμερίσματα στην Αθήνα – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου»: Το νέο έργο της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- Η Επιστήμη το 2026 – Τι προβλέπει το περιοδικό Nature για τη χρονιά που έρχεται
- Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Επιστρέφει το «Φως στο Τούνελ» που ξανάνοιξε τον φάκελο της υπόθεσης
- Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη έπαθαν τροφική δηλητηρίαση σε δείπνο και πέθαναν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης

