Προσάρτηση οικισμών της Δυτικής Οχθης υπόσχεται ο Νετανιάχου
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι θα προσαρτήσει εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι θα προσαρτήσει εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, εάν εξασφαλίσει νέα πρωθυπουργική θητεία στις εκλογές της Τρίτης.
Σε συνέντευξή του στο ισραηλινό Channel 12 News, ο Νετανιάχου ερωτήθηκε για ποιον λόγο δεν έχει επεκτείνει την ισραηλινή κυριαρχία στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Οχθης, όπως έγινε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στα Υψίπεδα του Γκολάν, εδάφη που προσαρτήθηκαν το 1967 κατά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών.
«Ρωτάτε εάν περνάμε στο επόμενο στάδιο – η απάντηση είναι «ναι», θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Θα επεκτείνω την (ισραηλινή) κυριαρχία», είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εμπλέκει και τη Λευκορωσία στον πόλεμο με τη Ρωσία
- The Cure: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε κιθαρίστας και κιμπορντίστας του συγκροτήματος
