Ρυθμιστικό πλαίσιο για τη χρήση των ηλεκτροκίνητων πατινιών, ζητά ο Δήμος Αθηναίων
Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τα ηλεκτροκίνητα πατίνια, που αναπτύσσουν ταχύτητα έως και 25 χλμ/ώρα «και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παιχνίδι», τονίζει ο δήμος Αθηναίων
Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τα ηλεκτροκίνητα πατίνια, που αναπτύσσουν ταχύτητα έως και 25 χλμ/ώρα «και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παιχνίδι», τονίζει ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος για το λόγο αυτό, προχώρησε στη συγκρότηση ομάδας εργασίας στην οποία προσκλήθηκαν και εκπρόσωποι των εταιριών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά.
Παρότι, όπως επισημαίνει σ΄ανακοίνωση του, δεν έχει καμία αρμοδιότητα αδειοδότησης ή ελέγχου.
Στόχος της ομάδας εργασίας είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης, βάσει και της διεθνούς εμπειρίας, προς τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κλπ), που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα».
Ο δήμος Αθηναίων υπογραμμίζει ότι «ενθαρρύνει τις εναλλακτικές μορφές βιώσιμης μετακίνησης στην Αθήνα αλλά σε κάθε περίπτωση, στις μετακινήσεις και την ψυχαγωγία κατοίκων και τουριστών προέχει η ασφάλεια».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου μετανάστη – Διαμελίστηκε από την προπέλα του σκάφους διακινητή
- Ναυάγιο στη Κρήτη: «Πηδούσαν στη θάλασσα για να φέρουν φαγητό και νερό» – Σοκαριστικές μαρτυρίες των διασωθέντων
- Βία στην εποχή της τεχνολογίας – Το cyberbullying αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη
- Νέα προσπάθεια διάσπασης των αγροτών από Μητσοτάκη – «Να κάνουμε διάλογο με ανοιχτούς δρόμους»
- Η «αρχόντισσα με το ανεστραμμένο διάδημα» αποκαλύπτεται στη Βοιωτία και φωτίζει τα μυστικά του 7ου αιώνα π.Χ.
- Κρήτη: Σοβαρά τραυματισμένος ο 40χρονος ορειβάτης στο φαράγγι του Αμπά – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης



