
Τουρκία: Πέφτουν τα ποσοστά του κόμματος του Ερντογάν σύμφωνα με δημοσκόπηση
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της εταιρείας ερευνών KONDA, η αναλογία του 51% με 49% θα αλλάξει και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτή τη φορά το κυβερνών ΑΚΡ μαζί με το Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) να μην καταφέρουν να ξεπεράσουν το 50%
Να υποχωρούν δείχνουν τα ποσοστά του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία για τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της εταιρείας ερευνών KONDA, στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκτιμάται ότι στις δημοτικές εκλογές, στις οποίες ο Ρ. Ερντογάν έχει δώσει μεγάλο βάρος και ηγείται της προεκλογικής εκστρατείας, η αναλογία του 51% με 49% θα αλλάξει και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτή τη φορά το κυβερνών ΑΚΡ μαζί με το Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) να μην καταφέρουν να ξεπεράσουν το 50%.
Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, η εταιρεία KONDA για πρώτη φορά ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπησή της για τον λόγο ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στις συζητήσεις για τα αριθμητικά δεδομένα, ωστόσο ο διευθυντής της Μπεκίρ Αγαρντιρ σχολιάζει ότι ενώ στις τελευταίες εκλογές της 24ης Ιουνίου η συμμαχία των δύο κομμάτων έφτασε στο 51% αυτή τη φορά τα δεδομένα αλλάζουν.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της KONDA η προεκλογική εκστρατεία και η γλώσσα που χρησιμοποίησε το κυβερνών μπλοκ αντί να συσπειρώσει την ίδια τη συμμαχία συσπείρωσε το μπλοκ της αντιπολίτευσης και για πρώτη φορά ένας Κούρδος με ένα εθνικιστή του Καλού Κόμματος (IYI Partisi) στηρίζουν τον ίδιο υποψήφιο.
“Σε σχέση με τα πολιτικά αποτελέσματα μπορεί να ζήσουμε ένα πολύ σημαντικό βράδυ. Μπορεί να ανατραπεί η ισορροπία δέκα χρόνων μεταξύ του κυβερνητικού μπλοκ και του μπλοκ της αντιπολίτευσης”, σχολιάζει ο διευθυντής της εταιρείας ερευνών επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι οι ψηφοφόροι του κυβερνητικού μπλοκ περνούν στο μπλοκ της αντιπολίτευσης. Εκτιμά ότι οι ψηφοφόροι του κυβερνητικού συνασπισμού βλέπουν την κατάσταση της οικονομίας αλλά δεν περνάνε στην αντιπολίτευση, αντίθετα επιλέγουν να μην πάνε στην κάλπη. Επομένως το κυβερνητικό μπλοκ χάνει επειδή δεν μπορεί να πάρει τους ψηφοφόρους του στην κάλπη. Μάλιστα εκτιμά ότι το αποτέλεσμα στην Άγκυρα θα κριθεί από το πόσοι ψηφοφόροι θα παραμείνουν στο ΜΗΡ και πόσοι θα περάσουν στο Καλό Κομμα. Στην Κωνσταντινούπολη θα κριθεί από το αν οι ψηφοφόροι του ΑΚΡ θα πάνε οι όχι στις κάλπες.
- Γιατί έμεινε εκτός ο Βεζένκοφ από το παιχνίδι με τον Κολοσσό
- Φάμελλος: Λαβύρινθος σκανδάλων που ξεκινούν και τελειώνουν στο Μαξίμου – Κρυπτόμενος και πολλαπλά εκβιαζόμενος πρωθυπουργός
- Άρπαξε ιστορικό λείψανο 800 ετών μέσα από εκκλησία – Έτρεχε στους δρόμους με το κρανίο της Αγίας
- ΙΝΑΤ: Για ποιον είναι χρήσιμη η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; – Το Ινστιτούτο Τσίπρα απαντά
- Μπετονιέρα προσέκρουσε σε κολώνα στο Παλαιό Φάληρο – Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Αμφιθέας
- Ο Σέρχιο Ράμος πήρε αντί 450 εκατ. ευρώ τη Σεβίλλη

