O ΕΟΦ ανακαλεί 20 καλλυντικά – Δείτε ποια είναι
Στην ανάκληση 20 καλλυντικών προϊόντων προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων
Στην ανάκληση 20 καλλυντικών προϊόντων προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ προχώρησε στην απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συνολικά είκοσι (20) καλλυντικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ και σύμφωνα με τις αναφορές-κοινοποιήσεις με αρ. αναφοράς 19, 21, 22 / 2018 για λόγους ποιότητας.
Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
Δείτε εδώ τη λίστα των καλλυντικών που ανακλήθηκαν.
- Νέα απώλεια για τη Μονακό: Nοκ-άουτ και ο Τάις με τον Παναθηναϊκό
- «Έχω παιδιά»: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στο MEGA
- Επέκταση της διεθνούς δράσης του Kaizen Foundation με νέες στρατηγικές συνεργασίες σε Ευρώπη και Νότια Αμερική
- Στη Λιβύη ο Γεραπετρίτης – Θα συναντηθεί με τον Χαφτάρ
- Πύργος: Μάχη για τη ζωή του δίνει 30χρονος μετά από τροχαίο
- Ξέχνα το Χόλιγουντ: Τα Όσκαρ αποκτούν νέο «σπίτι» από το 2029


