
Στο όπλο του μακελάρη αναγραφόταν και το όνομα Σκεντέρμπεης – Τι υποδηλώνει
Επάνω στα όπλα είχαν γραφεί τα ονόματα ιστορικών προσώπων που είχαν αγωνισθεί εναντίον μουσουλμάνων, κυρίως Τούρκων.
Σαράντα εννέα θύματα και δεκάδες τραυματίες είναι το αποτέλεσμα της επίθεσης ακροδεξιών εξτρεμιστών σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία.
Αρχικά, υπήρχε η υπόνοια ότι επρόκειτο για επίθεση εναντίον των μεταναστών, αλλά τα ονόματα που αναγράφονται στα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν τονίζουν το γεγονός ότι στόχος της επίθεσης ήταν μόνο μουσουλμάνοι.
Ονόματα ιστορικών προσώπων
Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, επάνω στα όπλα είχαν γραφεί τα ονόματα ιστορικών προσώπων που είχαν αγωνισθεί εναντίον μουσουλμάνων, κυρίως Τούρκων.
Ενα από αυτά τα ονόματα είναι, όπως διακρίνεται, ο «Σκεντέρμπεης» που πιστεύεται ότι αναφέρεται στον Γεώργιο Καστριώτη, εθνικό ήρωα των Αλβανών, ο οποίος πολέμησε επί πολλά χρόνια κατά των Οθωμανών που επεδίωκαν να επεκταθούν στην Ευρώπη.
Πηγή: shekulli.com.al, gazetatema.net και echedoros-a.gr
- Σκύλος: «Έλα»… και εκείνος δεν έρχεται! – Μια κλασική ιστορία που έχει την εξήγησή της
- Μπιλμπάο – ΠΑΟΚ: Να γράψει Ιστορία θέλει ο Δικέφαλος του Βορρά
- Τσουκαλάς: Η εισαγγελία του ΑΠ δεν αξιολόγησε τη δήλωση Ντίλιαν – Γι΄ αυτό θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην εξεταστική
- Ευρωκοινοβούλιο: «Μόνο το ναι σημαίνει ναι» – Προς ενιαίο ορισμό του βιασμού στην ΕΕ
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης με τον ανιψιό του δημιούργησαν μία συμμορία στο Μαξίμου για να επηρεάζουν τη Δικαιοσύνη
- NBA: Πέρασαν οι Σπερς, έμειναν «ζωντανοί» οι Σίξερς (vids)



