
Μήνυμα Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Μεσόγειο
Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη ο οποίος προειδοποιούσε για κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας, ήρθε σήμερα ο τούρκος ομολόγος του Χουλουσί Ακάρ να δηλώσει για μία ακόμη φορά ότι η χώρα του θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και την Μεσόγειο
Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη ο οποίος προειδοποιούσε για κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας, ήρθε σήμερα ο τούρκος ομολόγος του Χουλουσί Ακάρ να δηλώσει για μία ακόμη φορά ότι η χώρα του θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.
Ο κ. Ακάρ κατά τη διάρκεια ελέγχου των συμμετεχόντων στη ναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» υπογράμμισε ότι «στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας με την γειτονική χώρα Ελλάδα σε καλύτερο επίπεδο».
Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επαναλάβει την πάγια θέση της Τουρκίας σημειώνοντας ότι «βέβαια στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».
- Δυτική Οχθη: Σκότωσαν έφηβο Παλαιστίνιο οι ισραηλινές δυνάμεις και, απλώς, το επιβεβαίωσαν
- Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του κυβερνήτη της Σιναλόα, κατηγορώντας τον για σχέσεις με το ομώνυμο καρτέλ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Γιατί ανησυχούν
- Το Ισραήλ αναχαιτίζει στολίσκο που κατευθύνεται στη Γάζα, ανοιχτά της Κρήτης
- Γιορτή σήμερα 30 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]



