Το δεύτερο πιο βροχερό έτος από το 1901 στην Κύπρο
Η συνολική αθροιστική βροχή ήταν αρκετά πάνω από την κανονική σε όλες σχεδόν τις περιοχές.
Το δεύτερο πιο βροχερό από το 1901 είναι το υδρομετερεωλογικό έτος 2018-2019, σύμφωνα με την βροχόπτωση που καταγράφηκε μέχρι τώρα. Η βροχόπτωση περιλαμβάνει τους πρώτους πέντε μήνες, δηλαδή Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς της κατανομής της αθροιστικής βροχής, που διαθέτει το Τμήμα Μετεωρολογίας για την περίοδο Οκτωβρίου 2018 – Φεβρουαρίου 2019, το ύψος της συνολικής βροχής έφτασε τα 620.8mm ή 165% της κανονικής (η κανονική αθροιστική βροχή αφορά στην κλιματική περίοδο: 1961-1990).
Γενικά, η συνολική αθροιστική βροχή ήταν αρκετά πάνω από την κανονική σε όλες σχεδόν τις περιοχές.
Η συνολική αθροιστική βροχή των πρώτων πέντε μηνών (Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου) του υδρομετεωρολογικού έτους 2018-2019 το καθιστά ως το δεύτερο πλέον βροχερό μέχρι τώρα από το 1901.
Πρώτο στην κατάταξη έρχεται το υδρομετεωρολογικό έτος 1968-69 με ύψος συνολικής βροχής τα 627,7 mm.
Πηγή: philenews
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική
- Μέση Ανατολή: «Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα σε ολόκληρη την περιοχή», επισημαίνει ο ΟΗΕ
- Τουρκία: Κριτική στο Ιράν ασκεί ο Φιντάν για τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές άλλων χωρών
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μια ετικέτα «σωσίβιο»
- Ζάκερμπεργκ: Η αγορά αρχοντικού ύψους 170 εκ. δολ. σπάει τα ρεκόρ τιμών στο Μαϊάμι
- ΣΕΠΕΕ: Στάσιμες οι πωλήσεις ενδυμάτων το 2025


