
Σπύρος Θωμάς : Συγκλονίζει ο πατέρας του Εύζωνα για το χαμό του παιδιού του
Η κηδεία έγινε σε κλίμα οδύνης. Πάνω από το φέρετρο του γιου της, που ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, στεκόταν η μητέρα του, Νίκη Γιάχου, ενώ συντετριμμένος ήταν και ο αδελφός του
«Σε ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι των 25 ετών και όσα μας πρόσφερες». Με αυτά τα λόγια ο πατέρας του Σπύρου Θωμά, Χρήστος, αποχαιρέτησε χθες το παιδί του μη μπορώντας και ο ίδιος να πιστέψει τον χαμό του.
Με φωνή τρεμάμενη από τη συγκίνηση είπε ότι ο Σπύρος πετύχαινε όλους τους στόχους που έβαζε στη ζωή του. Ένας όμως έμεινε ανεκπλήρωτος. Η θητεία του στην προεδρική φρουρά. «Τώρα θα είσαι φρουρός στους ουρανούς, ίσως η Παναγία σε είχε περισσότερο ανάγκη από εμάς».
Η κηδεία έγινε σε κλίμα οδύνης. Πάνω από το φέρετρο του γιου της, που ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, στεκόταν η μητέρα του, Νίκη Γιάχου, ενώ συντετριμμένος ήταν και ο αδελφός του.
Συγκινητικός και παρηγορητικός ήταν ο λόγος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, που εξήρε την προσωπικότητα και την πορεία ζωής του Σπύρου Θωμά. «Ήσουν ένα παλικάρι της Πάτρας που σε αγάπησε όλη η Ελλάδα. Σήμερα, μαζί με την Πάτρα, είναι όλη η Ελλάδα εδώ και σε αγκαλιάζει και σε κατασπάζεται» είπε με σπασμένη φωνή, ο Μητροπολίτης.
Κατά την έξοδο της σορού, τα παλικάρια της προεδρικής φρουράς δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.
Ο Σπύρος Θωμάς, ο 24χρονος μπασκετμπολίστας από την Πάτρα, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή λίγο αφού είχε τελειώσει τη δεύτερη σκοπιά του στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Η σκοπιά τελείωσε και ο Σπύρος Θωμάς επέστρεψε στο θάλαμό του. Δεν ανέφερε ενοχλήσεις. Ήταν η δεύτερη σκοπιά που έκανε την περασμένη Πέμπτη (21-02-2019).
Eκανε την πρώτη από τη 13:00 έως τις 14:00 και τη δεύτερη από τις 19:00 έως τις 20:00. Όταν τελείωσε η δεύτερη σκοπιά και γύρισε στο θάλαμό του, έπεσε να κοιμηθεί.
Οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν λίγες ώρες μετά για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο. Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς σηκώθηκε, στάθηκε στα πόδια του αλλά λίγο μετά κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Πηγή: thebest.gr
- Κυπριακό: Δεν αναμένεται νέο σχέδιο τύπου Ανάν, δηλώνει ο Ερχιουρμάν
- ΗΠΑ: Επιβάτιδα γέννησε εν πτήσει υγιέστατο κοριτσάκι 2,5 κιλών
- Μάλτα: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αμπέλα
- Ινδονησία: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε σύγκρουση τρένων – Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
- Ιράν: Η σταθερότητα στον Κόλπο προϋποθέτει «αξιόπιστες εγγυήσεις» για την ασφάλειά μας
- Μεξικό: Πυρά, οδοφράγματα και αποκλεισμοί δρόμων μετά τη σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών
