Τουρκία: Υπό κράτηση 946 άτομα σε μία εβδομάδα για «διασυνδέσεις» με Γκιουλέν
Η Τουρκία κατηγορεί τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και το κίνημα FETO για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 29 ανθρώπους για φερόμενες διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον «εγκέφαλο», σύμφωνα με την Τουρκία, της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2015, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν τεθεί υπό κράτηση την τελευταία εβδομάδα να ανέρχεται σε 946.
Η Τουρκία κατηγορεί τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και το κίνημα FETO για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016. Η κυβέρνηση θεωρεί το FETO τρομοκρατική οργάνωση και έχει ήδη συλλάβει χιλιάδες ανθρώπους, που τους κατηγορεί για διασυνδέσεις με το κίνημά του και τον ίδιο τον Γκιουλέν.
Μονάχα την περασμένη Τρίτη, οι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 1.112 ανθρώπων για σχέσεις με τον Γκιουλέν. Σύμφωνα με το Anadolu, εξ αυτών συνελήφθησαν οι 768.
Οι έφοδοι της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για υποψίες αντιγραφής στις εξετάσεις για την αστυνομία το 2010. Οι εισαγγελείς λένε ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν είχαν προμηθευτεί τις απαντήσεις από πριν.
- Ανακαλεί τα Oreo Cheesecakes ο ΕΦΕΤ – Ο λόγος
- Σάλος στη Γερμανία με τη συμμετοχή μελών του AfD σε γκαλά των «Νέων Ρεπουμπλικάνων» στη Νέα Υόρκη
- Ομόνοια: Αποθήκη γεμάτη κλεμμένες ταυτότητες – 419 κλεμμένα έγγραφα και 14 κινητά
- Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος σχεδιάζουν data center σε τροχιά
- Πηγές ΝΔ: Ο Μανόλη Χνάρης «αδειάζει» το ΠΑΣΟΚ – «Καταρρίφθηκε εκ των έσω το βασικό αφήγημα»
- Αγωνία στην ΑΕΚ ενόψει Παναθηναϊκού: Εκτός προπόνησης ο Σίλβα


