Ιταλία: Κινητοποιήσεις των συνδικάτων για την οικονομική πολιτική
Με με αίτημα τη δημιουργία θέσεων εργασίας
Τα ιταλικά συνδικάτα κινητοποιούνται σήμερα στη Ρώμη με αίτημα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα συνδικάτα Cgil, Cisl και Uil, με κοινή πορεία, ζητούν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε την έναρξη διαλόγου, με στόχο την αλλαγή των κατευθυντήριων γραμμών της οικονομικής πολιτικής της χώρας.
Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θέλουν να συμπεριληφθεί στον κοινωνικό διάλογο, το συνταξιοδοτικό και η αλλαγή του φορολογικού συστήματος.
«Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οικονομική ύφεση. Η κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει πορεία πλεύσης», δήλωσε η γραμματέας του συνδικάτου Cisl, Άνναμαρία Φουρλάν.
«Καλύτερα η κυβέρνηση να κάνει πίσω διότι διαφορετικά η σύγκρουση με την πραγματικότητα είναι αναπόφευκτη», πρόσθεσε ο νέος γραμματέας του συνδικάτου Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι.
Στη σημερινή κινητοποίηση παίρνουν μέρος και οργανώσεις βιομηχάνων από τη βόρεια και νότια Ιταλία, οι οποίες δηλώνουν, επίσης, ότι ανησυχούν για το οικονομικό μέλλον της χώρας.
Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η έναρξη των εδώ και καιρό προγραμματισμένων δημόσιων έργων, θα είναι σε θέση να δημιουργήσει τουλάχιστον τετρακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας.
- Δύο χρόνια Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό: Μια αιωνιότητα και μια μέρα
- Παναγόπουλος: Συνέντευξη Τύπου θα δώσει την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετά τις αποκαλύψεις
- Ιράν: Μήνυμα Πεζεσκιάν για πυρηνικό πρόγραμμα: «Η Τεχεράνη δεν θα υποχωρήσει στις υπερβολικές απαιτήσεις»
- ΗΠΑ: Οι αρχές αναστέλλουν τις πτήσεις σε αεροδρόμιο του Τέξας, στα σύνορα με το Μεξικό, για «λόγους ασφαλείας»
- Με το βλέμμα στα αστέρια στο Καρπενήσι
- «Η ελπίδα θέλει σκληρή δουλειά» – Η επίδειξη SS26 του Marc Jacobs καταπιάστηκε με το θέμα της θλίψης



