Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση - κουρελού;

Πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση – κουρελού;

Mε το βλέμμα στραμμένο στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται η κυβέρνηση

Mε το βλέμμα στραμμένο στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται η κυβέρνηση. Στο Μέγαρο Μαξίμου από το πρωί της Πέμπτης γίνονταν πυρετώδεις συναντήσεις, μετρούσαν τις ψήφους, έφτιαχναν σενάρια και έστηναν γραμμές άμυνας και «εφεδρείες» σε περίπτωση που… στραβώσει για κάποιον λόγο η όλη διαδικασία.

Αυτό που έλεγαν, πάντως, χθες στη Βουλή ήταν ότι στην περίπτωση της ρηματικής διακοίνωσης έπιασαν τη Νέα Δημοκρατία στον ύπνο. Ο Πρωθυπουργός την ανακοίνωσε άμεσα στη Βουλή ενώ το υπουργείο Εξωτερικών, ατύπως, προώθησε στο ΑΠΕ και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης τα τέσσερα σημεία της συμφωνίας που ενίσχυαν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.

Και αν λίγο-πολύ διαμορφώνεται θετικά για την κυβέρνηση και η δεύτερη πλειοψηφία, εν τούτοις, σύμφωνα με το «Βηματοδότη» ο προβληματισμός στον… πάνω όροφο του Μαξίμου είναι πόσο μπορεί να αντέξει αυτή η κυβέρνηση-«κουρελού». Δεν το λένε, αλλά το ξέρουν ότι μια πλειοψηφία αποτελούμενη από 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έναν από το Ποτάμι, τέσσερις από τους ΑΝΕΛ και την Κατερίνα Παπακώσταδεν μπορεί να είναι ισχυρή. «Μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να γίνει έρμαιο πολιτικών εκβιασμών όσων θα θελήσουν να περάσουν κρυφές και φωτογραφικές τροπολογίες στα επόμενα νομοσχέδια» έλεγαν στη Βουλή έμπειροι κοινοβουλευτικοί. Επίσης, τονίζουν ότι για κάθε απόφαση που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση θα οφείλει να απευθύνεται σε βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με όποια ανταλλάγματα κι αν ζητούνται» λένε χαρακτηριστικά.

Ενδεχομένως ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) να θελήσει να ολοκληρώσει τη θητεία του και να πάει σε εκλογές τον Οκτώβριο, όμως το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε… κυβέρνηση (μειοψηφίας) αδύναμη. Ισως πάλι για να το πετύχει αυτό στον επόμενο ανασχηματισμό να «αξιοποιήσει» κάποιους από τους βουλευτές που η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει «ρετάλια» ή «ρεπατζήδες» του Καμμένου που έφυγε. Με την υπουργοποίηση ορισμένων το Μαξίμου θα έχει ήσυχο το κεφάλι του, λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, αυτό που θα κρίνει το πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση είναι και κάτι ακόμη: Οι δημοσκοπήσεις! «Αν βγουν δυο-τρεις φανερές, κι άλλες τόσες κρυφές που πάνε κατευθείαν στο Μαξίμου, και η διαφορά είναι χαώδης, τότε μπορούν να γίνουν δεύτερες σκέψεις».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024