Με την… ορχήστρα του Τιτανικού που παίζει λίγο πριν να βουλιάξει, μοιάζει το νέο σποτάκι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με το οποίο θυμούνται τις «κόκκινες« γραμμές. Αυτές που έχει ξεχάσει εδώ και πολλά χρόνια ο Πάνος Καμμένος προκειμένου να παραμείνει «βιδωμένος» στην καρέκλα της εξουσίας. Ενα σποτάκι που περισσότερο μοιάζει με αποχαιρετισμό στα όπλα ή στην συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά που επί της ουσίας σημαίνει το πολιτικό του τέλος και την απέλπιδα προσπάθειά του να διασώσει λίγο από το εναπομείναν πολιτικό κεφάλαιο που του απέμεινε.

Ακόμη και η τελευταία φράση «είμαστε τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ», μάλλον ως… τρολάρισμα στον εαυτό τους μπορεί να εκληφθεί γιατί πιο σωστό θα ήταν το «πιο ψεύτες από ποτέ». Κι έτσι το έχουν καταλάβει και οι χρήστες των social media οι οποίοι δεν πιστεύουν πλέον τα ψέματα και δεν ξεγελιούνται με τις κωλοτούμπες του υπουργού Αμυνας.

Ο Πάνος Καμμένος είναι πιο ψεύτης από ποτέ γιατί απλά η «έκρηξή» του κατά του Τσίπρα γίνεται επειδή τελειώνει πολιτικά. Το δήθεν ενδιαφέρον του για τη Μακεδονία είναι ψεύτικο. Από τότε που ψήφιζε τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού αποδεχόταν ότι θα έρθει λύση για το Μακεδονικό, δεν μπορεί να κάνει τώρα τον ανήξερο.

Ο υπουργός Αμυνας είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να… κρατηθεί όσο μπορεί στην εξουσία, να απειλήσει, να εκβιάσει, να κρατήσει τη βουλευτή του έδρα η οποία του εξασφαλίζει ασυλία. Γιατί χωρίς αυτήν ο ίδιος φοβάται ότι θα είναι ευάλωτος απέναντι στις προανακριτικές επιτροπές και στα ειδικά δικαστήρια που έρχονται.

Ας δούμε ορισμένα από τα ψέματα που έχει πει και τις κυβιστήσεις που έχει κάνει:

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου του 2014  ο κ. Καμμένος υπόσχονταν στον ελληνικό λαό ότι κανείς δεν θα πειράξει τον δημόσιο πλούτο και έλεγε χαρακτηριστικά: «Είμαστε οι εγγυητές στην προστασία του δημοσίου πλούτου» και δύο χρόνια νωρίτερα στις 5 Δεκεμβρίου του 2012 είχε πει: Να μην παραδοθεί ο ορυκτός πλούτος.

Ενώ στις 28 Μαρτίου του 2015 δήλωσε πως: «Μίλησα για την συμφωνία συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων αερίου και πετρελαίου με τις ΗΠΑ. Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία».

 

Ιανουάριος του 2015 και ο Πάνος Καμμένος έλεγε σε προεκλογική του ομιλία πως θα δώσει αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες. Έξι μήνες μετά όμως και αφού έχει ανέβει στην εξουσία ο φορολογικός συντελεστής αυξήθηκε από το 13% στο 26% για τους αγρότες.

Ο Πάνος Καμμένος αλλά και στελέχη του δήλωναν πριν τις εκλογές του 2015 πως δεν θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Λίγους μήνες μετά βέβαια όλα άλλαξαν.

Την ίδια στιγμή όμως κωλοτούμπες πραγματοποίησε και με την λαϊκή εντολή καθώς σε δηλώσεις που είχε κάνει έξω από την Βουλή είχε πει για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Η κυβέρνηση αυτή έχει την εντολή του ελληνικού λαού», ενώ από το βήμα της Βουλής στις 11 Ιουλίου του 2015 είπε χαρακτηριστικά: «Πάμε απέναντι στην λαϊκή εντολή για έναν μόνο λόγο γιατί έχουμε ευθύνη να μην αιματοκυλήσουμε την Ελλάδα».

Ήταν Απρίλιος του 2015 όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωνε στην εκπομπή του Νίκου Χατζινικολάου πως «ο ΦΠΑ στα νησιά δεν πρόκειται να ανέβει. Είναι θέμα του υπουργείου οικονομικών και ο κ. Βαρουφάκης έχει διευκρινίσει πως δεν θα ανέβει. Το έχει πει κι ο Τσίπρας κι εμείς ως συγκυβερνήτες που ερωτηθήκαμε, συμφωνήσαμε. Η συμφωνία ήταν ότι δεν θα κάνουμε πίσω στο ΦΠΑ στα νησιά με τίποτα, ποτέ. Τέλος».

Στη συνέχεια θα ψήφισε, μαζί με τους βουλευτές του, τις αυξήσεις-φωτιά στους συντελεστές ΦΠΑ.

Ήταν Μάρτιος του 2016 όταν ο Πάνος Καμμένος δήλωνε πως δεν κάνει βήμα πίσω και ζητούσε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, μετά την «γκάφα» του δεύτερου που αποκάλεσε «Μακεδονία» την FYROM σε τηλεοπτική εκπομπή.

Για μαντέψτε τι έγινε όμως την Τρίτη 29 Μαρτίου. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από το βήμα της Βουλής  κανε λόγο για λεκτικό λάθος, ενώ αποκάλυψε ότι υπέβαλε την παραίτησή του για αυτή την υπόθεση.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ το 2014 έλεγε πως θα έκαναν αντίσταση στους πλειστηριασμούς με την φυσική τους παρουσία προκειμένου να τους μπλοκάρουν. Τώρα έχουν γίνει χιλιάδες πλειστηριασμοί και το σύνθημα έγινε «κανένα σπίτι στα χέρια δανειολήπτη».

Ήταν 14 Αυγούστου του 2015 όταν στην Βουλή πέρναγε το πρώτο μνημόνιο της Αριστεράς (και των ΑΝΕΛ). Ο Καμμένος ήταν που πριν το 2015 ορκιζόταν ότι δεν θα ψηφίσει άλλο μνημόνιο.

Ας δούμε ορισμένα από τα ψέματα του Καμμένου αλλά και του Τσίπρα για να μην ξεχάσουμε ποιοι έκαναν κουρελόχαρτο τις κόκκινες γραμμές, στην οικονομία, στην κοινωνία, στα εθνικά θέματα.