Γιγαντιαία σαλιγκάρια φωτίζουν την Tate Britain
Τα σαλιγκάρια, μήκους 10 μέτρων το καθένα, είναι κατασκευασμένα από υλικά τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν με τη μέθοδο του κομπόστ, ώστε να είναι εφικτή η ανακύκλωσή τους μετά την αφαίρεση της εγκατάστασης στις 28 Φεβρουαρίου του 2019.
Την έναρξη του χειμώνα σηματοδότησε η Βρετανή καλλιτέχνις Monster Chetwynd – κατά κόσμον, Αλάλια Τσέτγουιντ –, φωτίζοντας την πρόσοψη της Tate Britain στο Λονδίνο με ένα ζευγάρι γιγαντιαία σαλιγκάρια, καλυμμένα με LED.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα σαλιγκάρια, μήκους 10 μέτρων το καθένα, είναι κατασκευασμένα από υλικά τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν με τη μέθοδο του κομπόστ, ώστε να είναι εφικτή η ανακύκλωσή τους μετά την αφαίρεση της εγκατάστασης στις 28 Φεβρουαρίου του 2019.
Πηγή έμπνευσης της Αλάλια ήταν η σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ «Life in the Undergrowth» του ειδικού Ιστορίας της Φύσης Ντέιβιντ Ατένμπορο, όπου η καλλιτέχνις πρόσεξε το ζευγάρωμα των σαλιγκαριών: τα σαλιγκάρια αυτά κρέμονται από ένα κλαδί στο οποίο τα συγκρατεί μια κλωστή σάλιου που εκκρίνουν και το βράδυ περιπλέκουν τις κεραίες τους το ένα με το άλλο, ο οποίες λαμπυρίζουν με μπλε φως καθώς ζευγαρώνουν.
Λωρίδες από μπλε, λευκά και κίτρινα ίχνη που αφήνουν στο πέρασμα τους τα σαλιγκάρια – σειρές LED – καλύπτουν την πρόσοψη του κτιρίου του 19ου αιώνα που φιλοξενεί την Tate Britain – με την πρόθεση να «αντιγράψουν» τη Φύση.
«Μέσω αυτών των απόκοσμων σαλιγκαριών και των υπνωτικών τελετουργιών τους ζευγαρώματος, η Τσέτγουιντ μας θυμίζει ότι η σκοτεινιά του χειμώνα μπορεί να είναι περίοδος ανανέωσης και αναγέννησης. Καθώς σβήνει το φως, πολλά ζώα επιβραδύνουν κι αναζητούν καταφύγιο, συχνά παχαίνουν όντας σε χειμερία νάρκη και ξέρουν ότι η ζωή και το φως θα αποκατασταθούν μετά τη σκοτεινιά» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Tate Britain.
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης «ανοίγεται» στα αριστερά του, ο Δούκας «δεν κάνει πίσω» και ο Γερουλάνος (ξανά) μιλά για τη «βελόνα»
- Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στις Αχαρνές – Καπνοί και αλυσιδωτές εκρήξεις
- Αυτοδύναμη είναι σήμερα μόνο η ανάγκη πολιτικής αλλαγής
- Τα «παιδικά» που μας μεγάλωσαν ήταν του Ρότζερ Άλερς: Πέθανε ο συν-σκηνοθέτης του «Βασιλιά των Λιονταριών»
- ΑΕΚ: Καρέ τερμάτων μετά από 25χρόνια – Ο Γιόβιτς έγραψε ιστορία κόντρα στον Παναθηναϊκό (pics, vids)
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Οι ημερομηνίες για τις πληρωμές




