Διαψεύδει ο Ζάεφ τα σενάρια για υποψηφιότητα ως πρόεδρος της ΠΓΔΜ
Η θητεία του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, λήγει τον Μάιο του 2019
Τέλος στα σενάρια που τον έφεραν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, οι οποίες θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2019, έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.
«Η ευθύνη μου απέναντι στους πολίτες είναι να εξαντλήσω την πρωθυπουργική θητεία, έτσι ώστε να βοηθήσουμε την οικονομία της χώρας μας και να δώσουμε ώθηση στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αυτή την εντολή έχω λάβει από τον λαό» δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA.
Η θητεία του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, λήγει τον Μάιο του 2019 και ο ίδιος δεν μπορεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, καθώς διανύει ήδη την δεύτερη θητεία του στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της χώρας εκλέγεται απευθείας από τον λαό και η θητεία του διαρκεί πέντε χρόνια, ενώ σύμφωνα με το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, ένα πρόσωπο έχει δικαίωμα να εκλεγεί μέχρι δύο φορές στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.
- ΕΕ: Δεκαεπτά κράτη ενεργοποίησαν τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων από τη Μέση Ανατολή
- Η Telegraph στον όμιλο του Politico, της Bild και της Welt
- «Επιχείρηση Επική Οργή»: Αυτά είναι τα όπλα που «εγκαινιάστηκαν» στις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν
- Ο Μόρις επιβεβαίωσε ότι δεν παίζει κόντρα στον Παναθηναϊκό (pic)
- Τι δουλειά έχει ο βασιλιάς των χολιγουντιανών b-movies στο West End του Λονδίνου; Ο Κουέντιν Ταραντίνο «μπαίνει» στο θέατρο
- Πώς δικαιολογεί η Γερμανία τη μη αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Κύπρο


