
Τουρκία: Αλλαγές στη Δικαιοσύνη ζητούν οι Βρυξέλλες
«Να λάβει αποφασιστική δράση για να αναστρέψει τη σημερινή τάση που επικρατεί στο κράτος δικαίου και σε θεμελιώδη δικαιώματα»
Η Τουρκία χρειάζεται «να λάβει αποφασιστική δράση για να αναστρέψει τη σημερινή τάση που επικρατεί στο κράτος δικαίου και σε θεμελιώδη δικαιώματα», υπογραμμίζει το ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από συναντήσεις που είχαν σήμερα, Πέμπτη, ανώτατοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι με στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης στην Άγκυρα.
Νωρίτερα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες της Ενωσης για τον μεγάλο αριθμό των δημοσιογράφων και των ακαδημαϊκών που εξακολουθούν να κρατούνται στην Τουρκία.
Από την πλευρά της η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την ελπίδα ο κρατούμενος, πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς, να αφεθεί ελεύθερος σύντομα.
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)




