Τουρκία: Στο 25% ο πληθωρισμός , στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,67%, σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού στατιστικού ινστιτούτου, υψηλότερα από την πρόβλεψη για 2,0% σε έρευνα του Reuters
Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Τουρκία σημείωσε άλμα στο 25% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, αποτυπώνοντας τον αντίκτυπο που έχει η κρίση της τουρκικής λίρας καθώς η οικονομία κατεβάζει ταχύτητα.
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,67%, σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού στατιστικού ινστιτούτου, υψηλότερα από την πρόβλεψη για 2,0% σε έρευνα του Reuters.
Λόγω της υποχώρησης της λίρας, η κυβέρνηση αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι ο ρυθμός αύξησης του τουρκικού ΑΕΠ μπορεί να είναι αρνητικός τα επόμενα τρίμηνα, αποθαρρύνοντας την όποια κίνηση της κεντρικής τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια προκειμένου να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό.
Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος υποχώρησε στις 5,4740 λίρες έναντι του δολαρίου στις 10:20 ώρα Ελλάδας από τις 5,43 προηγουμένως.
- Γάζα: Τουλάχιστον 12 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Επλήγη και σκηνή εκτοπισμένων
- Τουρκία: Πρώτη αποστολή τουρκικού γεωτρύπανου εκτός συνόρων
- Ελ Σαλβαδόρ: Διαδήλωση συγγενών φυλακισμένων εναντίον των ομαδικών δικών
- Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε νέα σειρά επιθέσεων τζιχαντιστών τις τελευταίες ημέρες
- Τουρκία: Το υπουργείο Αμυνας διαψεύδει δημοσιεύματα περί κοινής ναυπήγησης πολεμικών πλοίων με τις ΗΠΑ
- Λίβανος: 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο ανατολικό τμήμα της χώρας






