Λιονταρίνα σκότωσε για άγνωστους λόγους τον πατέρα των παιδιών της
Ο θάνατος του λιονταριού συγκλόνισε τους εργαζόμενους και τα αίτιά της ίσως να μην γίνουν ποτέ γνωστά, πρόσθεσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Ντέιβιντ Χάγκαν.
Μια λιονταρίνα σκότωσε τον πατέρα των τριών μικρών της, προκαλώντας του ασφυξία με τα σαγόνια της στον ζωωολογικό κήπο της Ιντιανάπολις των ΗΠΑ όπου ζουν, μια επίθεση την οποία το προσωπικό δεν μπορεί να κατανοήσει.
Τα λιοντάρια –η 12χρονη Ζούρι και ο 10χρονος Νίακ– ζούσαν μαζί στον ζωολογικό κήπο επί οκτώ χρόνια και απέκτησαν τρία μικρά το 2015. Οι φύλακες δεν είχαν παρατηρήσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά μεταξύ τους, επεσήμανε ο ζωολογικός κήπος σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή.
Σε ανάρτησή του στο Facebook ο ζωολογικός κήπος ανέφερε ότι θα διεξαχθεί «ενδελεχής έρευνα» για να κατανοήσουν τι συνέβη. «Ο Νίακ ήταν ένα καταπληκτικό λιοντάρι και θα μας λείψει πολύ», πρόσθεσε.
Ο θάνατος του λιονταριού συγκλόνισε τους εργαζόμενους και τα αίτιά της ίσως να μην γίνουν ποτέ γνωστά, πρόσθεσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Ντέιβιντ Χάγκαν.
«Αποκτούν στενούς δεσμούς με τα ζώα, οπότε οποιαδήποτε απώλεια μας επηρεάζει πολύ. Για πολλούς από εμάς είναι σαν μέλη της οικογένειάς μας», εξήγησε σε συνέντευξή του.
Τη Δευτέρα το προσωπικό ανησύχησε όταν άκουσε «έναν ασυνήθιστο αριθμό βρυχηθμών» από τον χώρο των λιονταριών και όταν έφτασαν εκεί είδαν τη Ζούρι να τσακώνεται με τον Νίακ.
«Κρατούσε τον Νίακ από τον λαιμό. Οι φύλακες (…) προσπάθησαν να τους χωρίσουν, όμως συνέχισε να κρατά τον λαιμό του Νίακ μέχρι εκείνος που σταμάτησε να κουνιέται», εξήγησε ο Χάγκαν.
Η νεκροψία έδειξε ότι το αρσενικό λιοντάρι πέθανε από ασφυξία.
Ένα από τα τριών ετών μωρά τους, η Σουκάρι, βρισκόταν έξω από τη φωλιά την ώρα του συμβάντος, ενώ τα δύο αρσενικά κρατούνται σε διαφορετικό μέρος.
- Περιστέρι: Θρασύτατοι διαρρήκτες ρήμαξαν καταστήματα και οχήματα μέσα σε λίγη ώρα – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Κώστας Παπανικολάου καρφώνει εντυπωσιακά μπροστά στον Όσμαν (vid)
- Αγρότες: Διορία στην κυβέρνηση μέχρι την Κυριακή για συγκεκριμένες δεσμεύεις αλλιώς γενικευμένη κλιμάκωση
- Κάπα Research: Η ακρίβεια έχει ονοματεπώνυμο – Που εντοπίζεται το πρόβλημα
- Ελληνική οικονομία: Το στοίχημα των επενδύσεων και οι μεταρρυθμίσεις
- Ένας νέος κόσμος αναδύεται το 2026 – Τι να κρατήσουμε από αυτό που έφυγε γι’ αυτό που έρχεται





