«Τεράστιο λάθος» ο θάνατος του Κασόγκι, λέει το Ριάντ
Στον απόηχο της διεθνούς δυσπιστίας για τις διάφορες εκδοχές σχετικά με το τι συνέβη στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο, ο Σαουδάραβας υπουργός αρνήθηκε ότι γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του
«Tεράστιο και σοβαρό λάθος» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Άντελ αλ Τζουμπέιρ, τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι εντός του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.
Στον απόηχο της διεθνούς δυσπιστίας για τις διάφορες εκδοχές σχετικά με το τι συνέβη στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο, ο Σαουδάραβας υπουργός υποσχέθηκε στην οικογένεια του δημοσιογράφου ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν, αλλά αρνήθηκε ότι γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του, καθώς και οποιαδήποτε σχέση του Ριάντ με την υπόθεση.
«Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Είναι μια φρικτή τραγωδία. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Νιώθουμε τον πόνο της» δήλωσε ο Αλ Τζουμπέιρ σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Ριάντ στο αμερικανικό δίκτυο Fox News. «Δυστυχώς, έγινε ένα τεράστιο και σοβαρό λάθος και διαβεβαιώνω την οικογένειά του ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν γι’ αυτό».
Η σχέση μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ριάντ «θα ξεπεράσει» την υπόθεση αυτή, πρόσθεσε ο Αλ Τζουμπέιρ, τονίζοντας ότι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν «δεν είχε ενημερωθεί» για την επιχείρηση, η οποία έγινε χωρίς την άδεια των αρχών.
Ο βασιλιάς Σαλμάν, πρόσθεσε ο Αλ Τζουμπέιρ, «είναι αποφασισμένος οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του δημοσιογράφου να λογοδοτήσουν».
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG


