Νέα επίθεση χάκερ στο Facebook – Εκτέθηκαν 29 εκατ. λογαριασμοί
Στελέχη του Facebook σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι συνεργάζονται με το FBI το οποίο διερευνά τα περιστατικά, ενώ άφησαν να εννοηθεί πως μπορεί να πρόκειται για τη συνέχεια της πρώτης παραβίασης
Νέα μαζική κυβερνοεπίθεση στο δίκτυό του δέχτηκε το Facebook, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθούν τα προσωπικά δεδομένα περίπου 29 εκατομμυρίων χρηστών του.
Σύμφωνα με την της εταιρεία, από 15 εκατομμύρια χρήστες εκλάπησαν το όνομα και οι επαφές τους, ανάμεσά τους ο τηλεφωνικός αριθμός και το email τους, ή και τα δύο.
Σε άλλους 14 εκατ. χρήστες οι χάκερς υπέκλεψαν στοιχεία όπως το username, το φύλο, η γλώσσα, το status προσωπικής σχέσης, η θρησκεία, ο τόπος κατοικίας, η ημερομηνία γέννησης, στοιχεία για την εκπαίδευση και την εργασία των χρηστών, καθώς και τα τελευταία δέκα μέρη που έκαναν check-in.
Στελέχη του Facebook σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι συνεργάζονται με το FBI το οποίο διερευνά τα περιστατικά, ενώ άφησαν να εννοηθεί πως μπορεί να πρόκειται για τη συνέχεια της πρώτης παραβίασης.
Υπενθυμίζεται πως το Facebook είχε δεχτεί παραβίαση και τον Σεπτέμβριο, όταν χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε σχεδόν 50 εκατ. λογαριασμούς χρηστών εκμεταλλευόμενος αδυναμία στα συστήματα του κοινωνικού δικτύου.
- Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Σπάει όλα τα ρεκόρ 5 μήνες προτού βγει στις σκοτεινές αίθουσες
- Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο 60χρονος γιος της
- Βραζιλία: 37χρονος συμμετείχε σε διαγωνισμό κατανάλωσης καρπουζιού και πνίγηκε
- Το Τελ Αβίβ πάει Ουάσιγκτον, αλλά η Τεχεράνη έχει πάει ήδη Μόσχα
- Τα chatbot τροφοδοτούν ψυχωτικές ιδέες, προειδοποιπούν γιατροί
- Τα δεδομένα με Ταϊρίκ Τζόουνς και Ολυμπιακό – Τι γράφουν στο εξωτερικό για τον Αμερικανό







