Πανελλαδικά 380 αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί
Προσθήκη δύο νέων σε Πρέσπες και Καστελόριζο
Δύο νέους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς, στις Πρέσπες και στο Καστελόριζο, πρόσθεσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr στο δίκτυό του, καλύπτοντας έτσι δύο σημαντικά σημεία της ακριτικής Ελλάδας.
Μετά τη νέα επέκταση, το δίκτυο αποτελείται πλέον από 380 αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς και είναι το μεγαλύτερο και πυκνότερο της χώρας.
Η προμήθεια των δύο νέων σταθμών έγινε στο πλαίσιο των προγραμμάτων Bertiss και Disarm, τα οποία είναι κοινή προσπάθεια από Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, με σκοπό την καλύτερη παρακολούθηση και πρόγνωση των έντονων βροχοπτώσεων (Bertiss) και τη μελέτη του εντοπισμού και της εξάπλωσης των δασικών πυρκαγιών (Disarm).
Τα προγράμματα Bertiss και Disarm εκτελούνται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG-BALKAN MED, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις συμμετέχουσες χώρες.
- O Εργκίν Αταμάν για την ετοιμότητα του Τζέριαν Γκραντ ενόψει Μονακό
- Θάνατος Έπσταϊν: Κάμερες «νεκρές», φρουροί εκτός ελέγχου
- Σε αυτόν τον τόπο, το νερό έχει όνομα. ΖΑΓΟΡΙ
- Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ απέκλεισε τις τρανς αθλήτριες από τις γυναικείες κατηγορίες
- Στήριξη στον θεσμό της αναδοχής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Ανοίγουν μέτωπο στην Ερυθρά Θάλασσα οι Χούθι – «Είμαστε πλήρως έτοιμοι στρατιωτικά»





