Τούρκοι περισυνέλεξαν τους αλλοδαπούς στα ανοιχτά της Σάμου
Για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους σήμανε συναγερμός στις ελληνικές αρχές.
Η τουρκική ακτοφυλακή εντόπισε και περισυνέλεξε τους αλλοδαπούς που επέβαιναν σε λέμβο και είχαν ζητήσει βοήθεια αργά το βράδυ της Δευτέρας, καλώντας στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας, οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε τουρκικά χωρικά ύδατα και περισυνελέγησαν από δυνάμεις της τουρκικής ακτοφυλακής.
Νωρίτερα, είχε σημάνει συναγερμός στον θάλαμο επιχειρήσεων του ελληνικού υπουργείου Ναυτιλίας καθώς στην κλήση που έγινε για βοήθεια, λίγο μετά τις 22.00 της Δευτέρας, αναφέρθηκε ότι λέμβος με 65 αλλοδαπούς, η οποία έπλεε βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου, βρίσκεται σε δυσμενή θέση.
Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία πήραν μέρος δυο πλωτά του Λιμενικού, δυο σκάφη της Frontex, σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
- ΑΕΚ – Περιστέρι Betsson 64-74: Σπουδαία νίκη για την 5άδα οι Περιστεριώτες (vid)
- Η Κιμ Νόβακ δεν θα «επέτρεπε ποτέ» να την υποδυθεί η Σίντνεϊ Σουίνι
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά στην κουζίνα ταβέρνας γεμάτη κόσμο – Εκκενώθηκε το κατάστημα
- Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με Αραγκτσί – Πληροφορίες για συμμετοχή του στην τετραμερή στο Ισλαμαμπάντ
- Μπαίνουμε στον τρίτο κύκλο της δουλειάς του Γιοβάνοβιτς
- «Σ’ ευχαριστώ για όλα, μάνα» – Το αντίο του Γιώργου Νταλάρα στη Μαρινέλλα



