Πρώτο «κουδούνι» στα σχολεία με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς
Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στο μεγαλύτερο κύμα προσλήψεων αναπληρωτών ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες εκτιμούν οι προσλήψεις δεν επαρκούν και ότι πάλι θα υπάρξουν πολλά κενά σε δασκάλους και καθηγητές
Μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στο μεγαλύτερο κύμα προσλήψεων αναπληρωτών ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες εκτιμούν οι προσλήψεις δεν επαρκούν και ότι πάλι θα υπάρξουν πολλά κενά σε δασκάλους και καθηγητές. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατηγόρησε ορισμένους διευθυντές εκπαίδευσης ότι δίνουν περισσότερα κενά από ότι πραγματικά υπάρχουν.
Ένα από τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Παιδείας είναι το ζήτημα στέγασης των εκπαιδευτικών που διορίζονται σε νησιά με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Το πρόβλημα σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μεγάλο ενώ χθες, όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ» έγινε σύσκεψη για το θέμα στο δημαρχείο της Σαντορίνης όπου και αποφασίστηκε να διατεθεί ένα ποσό της τάξεως των 30.000 ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα στέγασης των πρώτων ημερών για περίπου 150 αναπληρωτές .
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών θα ανακοινωθεί εντός του Οκτωβρίου.
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι συνομίλησε με τη Ροδρίγκες που «είναι υπέροχος άνθρωπος»
- Νιγηρία – Μαρόκο 0-0, 4-2 πεν.: Στον τελικό του Κόπα Άφρικα η ομάδα του Ελ Κααμπί! (vid)
- Google Gemini: Τι είναι το «Personal Intelligence» και πως θα θυμάται την ζωή σου
- Έρευνα του FBI στο σπίτι και τις συσκευές δημοσιογράφου της Washington Post
- Αλμπαθέτε – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2: Σόου του Μπετανκόρ, πρωταγωνιστής με δυο γκολ στο αποκλεισμό-σοκ της «βασίλισσας»
- Ίντερ – Λέτσε 1-0: Τρίποντο με «υπογραφή» Εσπόζιτο


