
Οινούσσες: Συγκλονίζει η μαρτυρία του διασωθέντα
Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται για τον εντοπισμό ενός 22χρονου ελληνοαμερικανού αγνοούμενου
Νέα συγκλονιστικές μαρτυρίες χτίζουν την εικόνα του θρίλερ που έζησε ο διασωθείς στο ναυάγιο στις Οινούσσες, όταν ανετράπη το σκάφος στο οποίο επέβαινε.
«Το θέμα είναι ότι δε βρίσκουμε το παιδάκι. Το παιδί δεν το βρίσκουμε. 14 ώρες ήμουν. 14 ώρες και πάλευα μέσα στη θάλασσα. Προσπαθούσα και όπου με πήγαινε ο καιρός, έβλεπα ότι πάει καλά ας πούμε, να με βγάλει κάπου, έστω στην Τουρκία. Και πήγαινα κι εγώ, προσπαθούσα, κολυμπούσα να πάω πιο γρήγορα, γιατί με έσπρωχνε ο καιρός» αναφέρει ο επιζών.
Ο επιζών περιγράφεις το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα: «Ξαφνικά σβήνει και η μηχανή. Άρχισε να βυθίζεται και κρατούσαμε τα κάγκελα της βάρκας περίπου μιάμιση ώρα» αναφέρει.
Τα γεγονότα εξελίχτηκαν τόσο γρήγορα που οι ίδιοι ενεργούσαν όσο πιο βιαστικά μπορούσαν με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να φορέσουν ούτε τα σωσίβια τους.
«Προσπάθησα εγώ και έλυσα ένα σχοινί που είχε περιμετρικά, στα κάγκελα μπροστά, με την έννοια να πιαστούμε για να μη χαθούμε. Πήγε το σκάφος κάτω και τους λέω και τους λέω πάρτε το σχοινί και μην το αφήνετε. Και το κρατούσαμε και οι τέσσερις μαζί το σχοινί».
- Πρόκληση Ακάρ για την Κύπρο: Όσοι κάνουν όνειρα για Πάσχα… θα ζήσουν το τελευταίο τους
- «Ένα παγκόσμιο σύμβολο στη γενέτειρά του»
- Πανδημία με κοινωνικό στίγμα η παχυσαρκία
- Πάσχα: Τι ισχύει για τις αργίες – Πώς αμείβονται
- Monsieur Minimal, εξέλιξη κι ένας διαφορετικός Μουσικός Δείπνος
- Σπυρίδων Τρικούπης: Τα ωραιότερα ποιήματά του


