Προσοχή μην τρακάρεις με… τάρανδο
Σε επαγρύπνηση καλούν τους οδηγούς οι Αρχές της Νορβηγίας, καθώς εξαιτίας της ζέστης τάρανδοι και πρόβατα κατακλύζουν τις σήραγγες
Οι αρχές της Νορβηγίας απηύθυναν έκκληση στους οδηγούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τους ταράνδους, που κατακλύζουν τις σήραγγες, αναζητώντας εναγωνίως λίγη δροσιά.
«Κάνει πολλή ζέστη εδώ και εβδομάδες στο βόρειο τμήμα της Νορβηγίας. Τα ζώα καταφεύγουν σε δροσερότερες περιοχές» εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόρε Λίσμπεργκ, αξιωματούχος της Statens Vegvesen, της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την εύρυθμη λειτουργία του οδικού δικτύου.
«Τόσο οι τάρανδοι όσο και τα πρόβατα βρίσκουν καταφύγιο στις σήραγγες και τις περιοχές με σκιά για να πάρουν ανάσα» περιέγραψε.
Χθες ο υδράργυρος κατέγραψε ρεκόρ σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας: στην κοινότητα του Φίνμαρκ η θερμοκρασία ανήλθε σε 31,2 βαθμούς κελσίου.
Στην περιοχή επικρατεί τόση ζέστη, που τη νύχτα οι συνθήκες θεωρούνται «τροπικού κλίματος», καθώς ο υδράργυρος παραμένει άνω των 20 βαθμών κελσίου, σύμφωνα με το μετεωρολογικό ινστιτούτο.
- Φάμελλος: Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις ένα σκάνδαλο της ΝΔ – Η διαφθορά θα παταχθεί μόνο αν παραιτηθούν
- Όταν η ίδια η ΕΠΟ υποβαθμίζει τους διεθνείς διαιτητές
- Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα – Διώξεις στη σύντροφο και σε φίλο του ανιψιού
- Ζάκυνθος: Τι απαντά η παιδίατρος του νοσοκομείου για το βρέφος με τη μηνιγγίτιδα – «Είναι δύσκολο» λέει η μητέρα του
- Τέμπη: Συνδρομή από το εξωτερικό για τις εκταφές προανήγγειλε ο Γ. Φλωρίδης – Τα βήματα που θα απαιτηθούν
- Μεξικό: Αυτή είναι η γυναίκα που «κάρφωσε» τον «Ελ Μέντσο» [βίντεο]