
Συνεχίζεται το θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Το σχέδιο για τον απεγκλωβισμό των παιδιών
Αγώνα δρόμου με τη... φύση κάνουν οι διασώστες στην Ταϊλάνδη προκειμένου να απεγκλωβίσουν τα 12 αγόρια, που βρίσκονται εγκλωβισμένα σε σπηλιά
Αγώνα δρόμου με τη… φύση κάνουν οι διασώστες στην Ταϊλάνδη προκειμένου να απεγκλωβίσουν τα 12 αγόρια, που βρίσκονται εγκλωβισμένα σε σπηλιά.
Οι διασώστες ερευνούν όλα τα πιθανά σενάρια και εξετάζουν έντονα το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν διάσωση των παιδιών μέχρι το Σάββατο, οπότε και αναμένεται να πέσουν μεγάλα ύψη βροχής ξανά στην περιοχή, που θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης του νερού και την μεγάλη καθυστέρηση απεγκλωβισμού τους.
Μετά τις καταιγίδες του Σαββάτου θα γίνει «σχεδόν αδύνατη» κάθε προσπάθεια απεγκλωβισμού των παιδιών για μήνες, σύμφωνα με τον συντονιστή της διεθνούς προσπάθειας διάσωσης.
Τα παιδιά, μαθητές ποδοσφαιρικής ομάδας που εγκλωβίστηκαν με τον προπονητή τους στη σπηλιά Ταμ Λουάνγκ, ηλικίας 11 έως 16 ετών, εκ των οποίων κανένα δεν γνωρίζει κολύμβηση, μαθαίνουν από τους διασώστες να χρησιμοποιούν αναπνευστικές συσκευές, ώστε να μπορούν να συνοδευτούν στην έξοδο.
Αυτή είναι και η πιο ρεαλιστική επιλογή που έχουν, αφού θεωρείται αδύνατο να μπορέσουν να διδάξουν στα παιδιά να κάνουν κατάδυση μόνα τους. Επίσης, λόγω ηλικίας και σωματοδομής θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κουβαλήσουν τις φιάλες οξυγόνου μόνα τους.
Ένα ακόμα μέτρο που προσπαθούν να πάρουν οι Αρχές είναι να «τραβήξουν» με τεχνητό τρόπο όσο νερό μπορούν από τη σπηλιά, ώστε σε μερικά σημεία να πέσει η στάθμη και τα παιδιά να μπορέσουν να το διασχίσουν κολυμπώντας, πάντα με τη βοήθεια ειδικών δυτών, αφού θα είναι σαφώς ευκολότερο από το να πρέπει να διανυθεί μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων εξολοκλήρου κάτω από το νερό.
Ωστόσο και τότε, θα πρέπει να περάσουν κάποια πολύ στενά υποβρύχια περάσματα.
Παρά την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παιδιά δίνουν «μαθήματα θάρρους» αφού σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους πεζοναύτες της Ταϊλάνδης έστειλαν χαιρετισμούς σε όσους βρίσκονται στην επιφάνεια και προσπαθούν να τους διασώσουν.
«Συστηθείτε» λέει ο δύτης και τα αγόρια λένε το όνομα τους και στη συνέχεια ευχαριστούν τους διασώστες τους.
Στη συνέχεια διαβεβαιώνουν πως είναι καλά στην υγεία τους.
Μάλιστα, παρά την ταλαιπωρία τους για εννέα ολόκληρες μέρες παραμένουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.
Αυτό φαίνεται και από την πλάκα που κάνουν σε ένα από τα παιδάκια, το οποίο παραπονιέται από το γεγονός ότι τον ξέχασαν και δεν πρόλαβε να χαιρετίσει τους δικούς του.
- Σκιάθος: Ηλεκτρικό πατίνι παρέσυρε πεζό στη Σκιάθο – Συνελήφθη ανήλικος οδηγός
- Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κόζαρη: Βάφτισαν τον γιο τους με 3 νονούς
- Φλέγγας στο «in»: «Tιμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, άνοδο και του χρόνου»
- Η πρόταση του Γιώργου Αυτιά για τα «ειδικά χωριά ΑΜΕΑ» έρχεται από το σκοτεινό παρελθόν
- Η Ρωσία διοργανώνει περιορισμένης κλίμακας παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης – «Βλακώδες» το αστείο Ζελένσκι, λέει το Κρεμλίνο
- Βήμα… Μουντιάλ για τον Νεϊμάρ: Στην προεπιλογή της Βραζιλίας








