
ΟΗΕ: Σε καταστροφή οδηγεί η μάχη στην επαρχία Ντεράα της Συρίας
Ο Ύπατος Αρμοστής ζήτησε από όλες τις πλευρές να προσφέρουν στους άμαχους που επιθυμούν να φύγουν από τη Ντεράα ασφαλές πέρασμα.
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν προειδοποίησε ότι οι άμαχοι στην επαρχία Ντεράα στη νοτιοδυτική Συρία ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί σε μια κατάσταση πολιορκίας και να γίνονται στόχος βομβαρδισμών όπως στην ανατολική Γούτα, κάτι που θα οδηγεί σε «καταστροφή».
Σε ανακοίνωσή του ο Ζέιντ επεσήμανε ότι η υπηρεσία του λαμβάνει καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που προσπαθούν να ελέγξουν την κοιλάδα Γιαρμούκ στην επαρχία Ντεράα «δεν επιτρέπουν στους αμάχους να φύγουν από τις περιοχές που ελέγχουν».
Εξάλλου ο Ζέιντ επεσήμανε ότι σε κάποια σημεία διέλευσης που διαχειρίζεται το καθεστώς οι άμαχοι που προσπαθούν να φύγουν από τη Ντεράα αναγκάζονται να πληρώσουν αρκετές εκατοντάδες δολάρια για να τους επιτραπεί η διέλευση.
Ο Ύπατος Αρμοστής ζήτησε από όλες τις πλευρές να προσφέρουν στους άμαχους που επιθυμούν να φύγουν από τη Ντεράα ασφαλές πέρασμα.
- Ναύπακτος: Απίστευτο περιστατικό – Φίδι μπλόκαρε τιμόνι αυτοκινήτου
- Ιράν: Απειλεί με επέκταση του πολέμου «πολύ πέραν» της Μέσης Ανατολής σε περίπτωση νέας επίθεσης
- Το διπλό «μέτωπο» του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ και η απόφαση του συνεδρίου – Παρών ο Ανδρουλάκης στη Βουλή
- Live streaming η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού
- Ρόδος: Τι αναφέρει η έκθεση για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη
- Έξαλλος ο ο Κουτλουάι με Παναθηναϊκό και Χέιζ-Ντέιβις: «Σκύψε το κεφάλι και ζήτα συγγνώμη»






