Δεν βλέπει ουσιώδεις αλλαγές στο Κυπριακό μετά τις εκλογές ο κύπριος ΥΠΕΞ
Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η Λευκωσία αναμένει πως η Άγκυρα θα δώσει αμέσως την έγκρισή της για αποστολή προσωπικότητας εκ μέρους του γγ των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να διερευνηθούν οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό
Την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές σε ό,τι αφορά τη στάση της Άγκυρας στο Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές θέσεις, μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, διατύπωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος, στην πραγματικότητα, διατύπωσε την ελπίδα, η συνεργασία Ερντογάν – Μπαχτσελί να μην οδηγήσει σε ακόμα πιο σκληρή στάση στο Κυπριακό.
Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η Λευκωσία αναμένει πως η Άγκυρα θα δώσει αμέσως την έγκρισή της για αποστολή προσωπικότητας εκ μέρους του γγ των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να διερευνηθούν οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής στον Ταγίπ Ερντογάν και τον συνεχάρη για την εκλογική του επιτυχία.
Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ανάμεσα τα βασικά θέματα στις σημερινές ελληνοκυπριακές εφημερίδες.
Οι τίτλοι είναι:
«ΑΛΗΘΕΙΑ»: «Θρίαμβος Ερντογάν από τον πρώτο γύρο».
«ΠΟΛΙΤΗΣ»: «Μία από τα ίδια στις τουρκικές εκλογές, με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να επιβεβαιώνει την ισχύ του. Επικράτηση Ερντογάν με εθνικιστκά βαρίδια».
«ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»: Γκρίζα νίκη από Ερντογάν. Κέρδισε το στοίχημα των εκλογών, που αφήνουν, ωστόσο, την Τουρκία μοιρασμένη στα δύο».
«ΧΑΡΑΥΓΗ»: «Ταγίπ Ερντογάν κυρίαρχος στην Τουρκία. Συμπλοκές σε εκλογικά κέντρα. Τρεις νεκροί στο Ερζερούμ».
- ΗΠΑ: Επιτρέπουμε στα ιρανικά τάνκερ να διέρχονται από το Ορμούζ, για να διατηρηθεί η προσφορά πετρελαίου
- Ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή του στην Καλαμαριά κρατούσε πανό για τον Άλκη ως μαθητής
- Στον ανακριτή οι τρεις Τούρκοι για τους πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη
- Ο Πολ Τόμας Άντερσον κερδίζει επιτέλους Όσκαρ μετά από 11 ήττες
- Κατέκτησε την Ανταρκτική, τώρα θέλει το Διάστημα – Ο Αδριανός Γκολέμης είναι ο πρώτος έλληνας υποψήφιος αστροναύτης
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης»




