Κούβα: Βρέθηκε σε καλή κατάσταση το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροπλάνου
«Αναμένουμε να παραλάβουμε και το άλλο τις επόμενες ώρες»
Βρέθηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing 737-200 που συνετρίβη την Παρασκευή λίγο μετά την απογείωσή του από την Αβάνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 107 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τρεις, ανακοίνωσε σήμερα το κουβανικό υπουργείο Μεταφορών.
Αυτό το μαύρο κουτί, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της επιτροπής έρευνας, είναι σε «καλή κατάσταση», δήλωσε ο Αντέλ Ισκιέρδο σε πολλά ΜΜΕ. «Αναμένουμε να παραλάβουμε και το άλλο τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.
Αυτά τα μαύρα κουτιά αναμένεται να αρχίσουν σύντομα να δίνουν τις πρώτες πληροφορίες στους ερευνητές για τη συντριβή του αεροσκάφους που είχε ναυλώσει η δημόσια αεροπορική εταιρία της Κούβας, Cubana de Aviacion, από τη μεξικανική αεροπορική εταιρία Global Air, γνωστή και ως Aerolineas Damojh.
Αμέσως μετά το δυστύχημα, το πιο σοβαρό που σημειώνεται στην Κούβα τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια, ο νέος Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας.
Η μεξικανική γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπλοΐας απέστειλε από την πλευρά της μια ομάδα ειδικών για να βοηθήσουν τις κουβανικές αρχές να ρίξουν φως σε αυτή την τραγωδία ενώ η αμερικανική εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Boeing συνέστησε τεχνική ομάδα προκειμένου να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενες ανάγκες των κουβανικών αρχών.
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς ευθείες διαπραγματεύσεις και προωθούν κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Με έρανο η αγορά
- Το υποτιμημένο γεν και η επιστροφή της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια
- Συρία: Έτοιμο το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στη Δαμασκό και τους Κούρδους
- FT: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες απορρίπτουν την πρόταση της ΕΕ για «made in Europe» οχήματα


