Το νέο δόγμα Τραμπ για τα πυρηνικά
Την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να αφοπλίσει Ιράν και Β. Κορέα, ενισχύει το δικό του οπλοστάσιο με πρόγραμμα κατασκευής πυραύλων μικρού βεληνεκούς
Για τον Λευκό Οίκο όλες οι προηγούμενες μέρες ήταν γεμάτες, με ατζέντα τα πυρηνικά του Ιράν και της Βορείου Κορέας.
Τα δύο θέματα έτρεχαν σχεδόν ταυτόχρονα, με τον αμερικανό πρόεδρο να ανακοινώνει την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από την ιστορική συμφωνία με το Ιράν, αλλά και το επιτελείο του να ετοιμάζει πυρετωδώς τις τελευταίες λεπτομέρειες για το κρίσιμο ραντεβού του με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη (που πλέον έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση το αν θα πραγματοποιηθεί).
Ενώ όμως το ζητούμενο για την Ουάσιγκτον είναι ο πυρηνικός αφοπλισμός των δύο καθεστώτων, ο Τραμπ αποφάσισε να επεκτείνει το δικό του πυρηνικό οπλοστάσιο και ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε παρουσιάσει σχετικό προσχέδιο στον Λευκό Οίκο με τους συμβούλους του της εθνικής ασφάλειας.
Μεταξύ πολλών άλλων, στο τραπέζι είχε τεθεί και η δημιουργία πυραύλων μικρού βεληνεκούς με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενης χρήσης ρωσικών πυρηνικών όπλων, ενώ ο αντιπρόεδρος Πενς καυχιόταν ότι ένα από τα σπουδαιότερα στοιχεία της αμερικανικής ισχύος που προστατεύει την παγκόσμια ειρήνη είναι – τι άλλο από – το πυρηνικό της οπλοστάσιο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
- Παραστατίδης για Εθνικό Απολυτήριο: Σοβαρή παιδαγωγική και κοινωνική μεταρρύθμιση, όχι προεκλογικό πυροτέχνημα
- «Αδράνησαν για τις υποκλοπές, η συγκάλυψη έγινε συνώνυμο του σκανδάλου», κατήγγειλε ο Ζαχαρίας Κεσσές
- Αγορά εργασίας: Ο κόσμος γύρισε… ανάποδα – Οι άνεργοι πληρώνουν για να προσληφθούν
- Λόρα: Δείγμα DNA από τη μητέρα της ζήτησαν οι γερμανικές Αρχές – Στη Γερμανία ο πατέρας της 16χρονης
- «Περιπλέκονται τα πράγματα για την παραμονή των Χεζόνια και Λάιλς στη Ρεάλ»
- Αναγνώρισε τον βιαστή της στα αρχεία Έπσταϊν – Σουηδέζα κατέθεσε μήνυση στο Παρίσι


