To «Δωμάτιο βροχής» θα μουσκεύει τους επισκέπτες πάρκου στα ΗΑΕ
Ο επισκέπτης που εκτίθεται ευάλωτος στη βροχή, γίνεται μούσκεμα, ακινητοποιείται, κινείται, μένει ήρεμος, «ανακυκλώνεται».
Από το 2012, το «Δωμάτιο Βροχής» έχει κάνει μούσκεμα το Los Angeles County Museum of Art, το YUZ Museum στη Σαγκάη, το MoMA στη Νέα Υόρκη και το Barbican στο Λονδίνο. Η πλανόδια εγκατάσταση βρήκε πλέον μόνιμο «σπίτι»: στο Sharjah Art Foundation, στο πάρκο al Majarrah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Στο «Δωμάτιο» πέφτει μια συνεχής βροχή κάθε που κινείται ένας επισκέπτης του δωματίου. Η βροχή σταματά και ξαναρχίζει όπου και όποτε κινείται ο επισκέπτης. Ο επισκέπτης που εκτίθεται ευάλωτος στη βροχή, γίνεται μούσκεμα, ακινητοποιείται, κινείται, μένει ήρεμος, «ανακυκλώνεται».
Πίσω από το «Δωμάτιο» είναι η καλλιτεχνική κολεκτίβα «Random International», που ίδρυσαν το 2005 οι Χάνες Κοχ και Φλόριαν Όρτκρας. Σήμερα, δουλεύουν μαζί με ομάδες που έχουν συγκροτηθεί γύρω από τα στούντιό τους σε Λονδίνο και Βερολίνο.
Στην εγκατάστασή τους «Δωμάτιο Βροχής» χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο και επεξεργασμένο νερό για να δημιουργήσουν αυτό το ονειρικό εφέ.
«Ο κόσμος μπαίνει στην αρχή διστακτικά. Είτε το ξέρεις είτε όχι, κάθε μέρα παίζεις τον ρόλο και του κοινού και του περφόρμερ. Σ’ αυτή την εγκατάσταση, αρέσει στους επισκέπτες να πειραματίζονται, να παίζουν μαζί της, να σπρώχνουν τα όριά της και να δουν αν θα γίνουν μούσκεμα» λέει ο Χάνες Κοχ.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RANDOM INTERNATIONAL (@randominternational) στις
- Διαθεσιμότητα να υποδεχτεί εγκαυματίες από το Κραν Μοντανά υπέβαλε η Ελλάδα
- Ποιοι θα πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Εταιρεία του Τραμπ λανσάρει νέο κρυπτονόμισμα – Μπίζνες παράλληλα με την προεδρία
- Το ζεϊμπέκικο, το ντουέτο και ο Φρανκ Σινάτρα: Ο Νίκος Αλιάγας και ο Αντώνης Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή
- Χανιά: Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στην περιοχή της Σούδας – Καταγγελίες για δολιοφθορά
- Euroleague για το ντέρμπι «αιωνίων»: «80 χρόνια ιστορίας, 80 χρόνια πάθους» (vid)



