Μογκερίνι: Η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν πρέπει να διαφυλαχθεί
Τι δήλωσε κατά τη διάρκεια διάσκεψης δωρητών για τη Συρία στις Βρυξέλλες
Η ισχύουσα συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν λειτουργεί και πρέπει να διαφυλαχθεί, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία δηλώνουν ότι εργάζονται για μία νέα συμφωνία.
«Είναι μία συμφωνία που υπάρχει, λειτουργεί και πρέπει να διαφυλαχθεί», δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι κατά τη διάρκεια διάσκεψης δωρητών για τη Συρία στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο ομόλογός του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσαν χθες ότι θέλουν να «εργασθούν» μαζί για μία νέα συμφωνία, εισπράτοντας αμέσως την αρνητική αντίδραση του προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί.
- Ουκρανία: Κατηγορεί την Ουγγαρία πως «πήρε ομήρους» 7 εργαζόμενους που μετέφεραν δεκάδες εκατομμύρια και χρυσό
- Κούβα: Η Τζαμάικα τερματίζει πρόγραμμα συνεργασίας στον τομέα της υγείας
- Ιράν: Σχεδόν 6 στους 10 Γερμανούς καταδικάζουν την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Βραζιλία: 8 νεκροί και 4 αγνοούμενοι στην κατάρρευση οίκου ευγηρίας
- Ιράν: Εχουμε βυθίσει «πάνω από τριάντα πλοία» του, ισχυρίζεται αμερικανός ναύαρχος
- Πύραυλοι του Ιράν πλήττουν το Ισραήλ – Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ και ως την Ιερουσαλήμ

