Εκτελέστηκε ο γηραιότερος θανατοποινίτης στη σύγχρονη ιστορία
Ο Γουόλτερ Μούντι εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση σε σωφρονιστικό ίδρυμα στο Άτμορ χωρίς ο ίδιος να κάνει κάποια τελευταία δήλωση
Η πολιτεία της Αλαμπάμα προχώρησε στην εκτέλεση ενός 83χρονου βομβιστή δολοφόνου, του γηραιότερου ανθρώπου που θανατώνεται στη σύγχρονη περίοδο της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ.
Ο Γουόλτερ Μούντι εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση σε σωφρονιστικό ίδρυμα στο Άτμορ χωρίς ο ίδιος να κάνει κάποια τελευταία δήλωση, σύμφωνα με αξιωματούχους της φυλακής. Ήταν η όγδοη εκτέλεση φέτος στις ΗΠΑ.
Ο Μούντι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που εκτελείται από το 1976, όταν επανήλθε σε ισχύ η θανατική ποινή από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Death Penalty Information Center. Μέχρι τώρα, ο γηραιότερος εκτελεσθείς θανατοποινίτης ήταν ο Τζον Νίξον, ο οποίος ήταν 77 ετών όταν θανατώθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 στο Μισισιπί.

Ο Μούντι καταδικάστηκε σε θάνατο για την αποστολή πακέτου-βόμβας το 1989 που σκότωσε τον 58χρονο δικαστή Ρόμπερτ Βανς και την αποστολή μίας ακόμα βόμβας που σκότωσε τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρόμπερτ Ρόμπινσον στην Τζόρτζια.
Ο Μούντι, που πέρασε πάνω από 20 χρόνια στη φυλακή περιμένοντας την εκτέλεσή του, υποστήριζε ότι ήταν αθώος και η εκτέλεσή του καθυστέρησε καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέταζε αίτηση της τελευταίας στιγμής για απονομή χάριτος, την οποία απέρριψε.
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)
















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442