Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 21,5%. Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 9%, ενώ στη Βουλή μπαίνουν η Χρυσή Αυγή (8%) και το ΚΚΕ (6,5%).

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 55% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, ποσοστά που παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 31% και ο Αλέξης Τσίπρας 23%, ενώ «κανένας» απάντησε το 40% των ερωτηθέντων.

Αχίλλειες πτέρνες για την κυβέρνηση οι στρατιωτικοί και η ασφάλεια

Πολιτική «αιμορραγία», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, προκαλεί στην κυβέρνηση το ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης και τα «κενά» που διακρίνουν οι πολίτες στην αστυνόμευση.

Σε ό,τι αφορά τους δύο στρατιωτικούς, το 56% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους έως τώρα χειρισμούς της Αθήνας, ενώ το 32% αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης

«Πληγή» αποδεικνύεται, επίσης, το θέμα της ασφάλειας, καθώς το 68% των πολιτών δηλώνουν ότι είτε σίγουρα είτε μάλλον δεν είναι ικανοποιημένοι από το υπάρχον επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης, ενώ μόλις το 21% δηλώνει ικανοποιημένο.