Μόσχα: Εντοπίστηκε αποθήκη με ουσίες για παρασκευή χημικών στη Ντούμα
«Οι ουσίες που εντοπίστηκαν, όπως θειοδιγλυκόνη και διαιθανολαμίνη, είναι απαραίτητες για την παραγωγή θείου και αζώτου υπερίτη (αέριο μουστάρδας)» τόνισε ο Αλεξάντερ Ροντιόνοφ, στρατιωτικός ειδικός στα χημικά όπλα
Ρωσικά στρατεύματα εντόπισαν αποθήκη μέσα στην οποία βρίσκονταν ουσίες που είναι αναγκαίες για την παρασκευή χημικών όπλων στην συριακή πόλη Ντούμα, δήλωσε ο Αλεξάντερ Ροντιόνοφ, στρατιωτικός ειδικός στα χημικά όπλα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda TV.
«Οι ουσίες που εντοπίστηκαν, όπως θειοδιγλυκόνη και διαιθανολαμίνη, είναι απαραίτητες για την παραγωγή θείου και αζώτου υπερίτη (αέριο μουστάρδας). Επιπλέον, στην αποθήκη βρέθηκε φιάλη χλωρίου, παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε από μαχητές για να επινοήσουν την ευρέως διαδεδομένη ψευδή είδηση. Μπορούμε να συνάγουμε το συµπέρασµα ότι αυτό το εργαστήριο χρησιμοποιήθηκε από παράνομες ένοπλες οργανώσεις για την παρασκευή δηλητηριωδών ουσιών» τόνισε ο Ροντιόνοφ.
Εν τω μεταξύ στη συριακή πόλη εισήλθαν σήμερα, Τρίτη, εμπειρογνώμονες του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).
«Οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής για τα χημικά όπλα μπήκαν στην Ντούμα» μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις, με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, κατηγορούν το συριακό καθεστώς και τους ρώσους συμμάχους του ότι εμποδίζουν την έρευνα του ΟΑΧΟ.
Την ίδια ώρα, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως είναι «πολύ πιθανό» να έχουν εξαφανιστεί οι αποδείξεις από το μέρος στη Συρία στο οποίο φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο.
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Γιόβιτς ανοίγει το σκορ για την «Ένωση» (vid)
- Αγρότες: Στην τελική ευθεία το ραντεβού με τον πρωθυπουργό – Οι κόκκινες γραμμές και ο «πάγος» του Μαξίμου
- LIVE: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα
- Άστον Βίλα – Έβερτον 0-1: Ήττα σοκ για τους «Χωριάτες»
- «Μηδενική προπώληση, βανδαλισμοί και αποκλεισμός της Ιβάνκα» – Φιάσκο της χρονιάς το ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ;
- Η γενιά των 20άρηδων που χτίζει εταιρείες δισεκατομμυρίων στo AI




