Οι διασώστες άκουσαν φωνές για βοήθεια από τους συντρόφους της ορειβάτισσας και άμεσα ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και το ΕΚΑΒ Κατερίνης
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης-μεταφοράς τραυματσμένης γυναίκας στην περιοχή λούκι Μύτικα, στον Όλυμπο. Η Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 12.20 το μεσημέρι και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση.
Οι διασώστες άκουσαν φωνές για βοήθεια από τους συντρόφους της ορειβάτισσας και άμεσα ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και το ΕΚΑΒ Κατερίνης.
Η γυναίκα, παρόλο που είχε πτώση 500 μέτρων σε χιονοσκεπή περιοχή, κατάφερε με ίδιες δυνάμεις και με τη βοήθεια των συντρόφων της να φτάσει στο καταφύγιο Αποστολίδη, στο οροπέδιο των Μουσών. Πιθανόν να φέρει κατάγματα πλευρών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κλιμάκιο πυροσβεστών έχει ξεκινήσει για να συνδράμει στην επιχείρηση μεταφοράς της γυναίκας, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κινητοποιηθεί και ελικόπτερο Super Puma.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.