Σταθερά πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου
Πλημμύρισαν περισσότερα από 65.000 στρέμματα
Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει σταθερά η στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου στο «Πέταλο» της Δημοτικής Ενότητας Φερών, ενώ μικρή ύφεση καταγράφεται στο βόρειο Έβρο καθώς η στάθμη στο Πύθιο Διδυμοτείχου, βρίσκεται στο όριο συναγερμού.
Τα παραπάνω δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «οι υπηρεσίες εξακολουθούν να παρακολουθούν το φαινόμενο καθώς παραμένουν οι μεγάλες παροχετεύσεις στον κεντρικό και νότιο Έβρο, ενώ προβληματισμό προκαλεί η άνοδος της θερμοκρασίας και το ενδεχόμενο τήξης των πάγων στη γείτονα Βουλγαρία». Εκτιμά πως οι πλημμυρισμένες εκτάσεις υπερβαίνουν τα 65-70.000 στρέμματα, υπογραμμίζοντας ότι αποφεύχθηκε και μέσω των τεχνητών πλημμυρών με το άνοιγμα των θυροφραγμάτων, ο κίνδυνος πλημμυρών σε οικισμούς.
Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε και στη σημερινή συνάντηση στη Γέφυρα των Κήπων των αρμόδιων για τη μέτρηση της στάθμης των νερών υπηρεσιών Ελλάδας-Τουρκίας. «Πραγματοποιήθηκε μία τεχνική συνάντηση για τη μέτρηση από κοινού των παροχών των υδάτων και συζητήθηκαν οι διαστάσεις του φαινομένου. Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν η Πολιτική Προστασία, η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η ΕΥΔΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημόσιων Έργων), ενώ από πλευράς Τουρκίας, η DSI που είναι η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Υδάτων. Κοινό συμπέρασμα ήταν η ικανοποίηση για τη διαχείριση της πλημμυρικής κρίσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και των δυο πλευρών», δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς.
- Έμπολα: 671 τα κρούσματα και 160 θάνατοι – Γιατί ανησυχούν οι υγειονομικές αρχές
- Σε αναμονή οι ευρωπαίοι ασθενείς για νέες θεραπείες ίσως και πάνω από 3 χρόνια
- Άσκηση: Εκτός από το σώμα, κάνει καλό και στη συγκέντρωση
- Καιρός: Βροχερός και σήμερα Παρασκευή – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες
- Οικογένεια, παρασκήνιο, ομερτά: Ο πρίγκιπας Χάρι προσπαθεί να επιστρέψει στην Αγγλία;
- Τι είναι «ο κανόνας του 37%» και πως επηρεάζει την ερωτική ζωή μας;




