Στην παραγωγή το πρώτο εκτυπωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Με τη συμβολή ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, η Polymaker δημιούργησε ένα ηλεκτρικό τετράτροχο το οποίο ευελπιστεί να διαθέσει έναντι 10.000 δολαρίων.
Περίπου 8.000 ευρώ θα κοστίζει όταν και εφόσον περάσει στη γραμμή παραγωγής το αστικών διαστάσεων και προδιαγραφών ηλεκτροκίνητο τετράτροχο που εξέλιξε η XEV.
Με έδρα το Honk Kong, η XEV δημιούργησε ένα αποκλειστικά διθέσιο αυτοκίνητο, το οποίο είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου με τη χρήση ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύθηκε η κινεζική εταιρεία “Polymaker” η οποία εξειδικεύεται στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας, το LSEV θα αποτελέσει το πρώτο αυτοκίνητο που θα περάσει στην ευρεία παραγωγή και επί της ουσίας θα είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Για την ακρίβεια, μόνο το πλαίσιο και τα καθίσματα θα προέρχεται από μια συμβατική γραμμή παραγωγής και όχι από τρισδιάστατο εκτυπωτή, ενώ χάρη στην ευρηματική αρχιτεκτονική του χρειάζονται μόλις 57 επιμέρους τμήματα αλλά και τρεις ημέρες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, η αυτονομία που εξασφαλίζει μια πλήρης φόρτιση θα αγγίζει τα 150 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα κίνησης που θα αναπτύσσει δεν θα υπερβαίνει τα 70 χλμ./ώρα.

Αν και η εμπορική του διάθεση πρόκειται να ξεκινήσει σε περίπου έναν χρόνο και η τιμή του φτάνει περίπου τα 8.200 ευρώ, το LSEV έχει ήδη τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 7.000 προπαραγγελίες.
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)




















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442