Το Playboy παίρνει τα… κουνελάκια του και αποχωρεί από το Facebook
Οι εκδόσεις Playboy ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν όλους τους λογαριασμούς τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, επισημαίνοντας ότι δεν δέχονται να είναι «συνεργοί», στον απόηχο του σκανδάλου με τη γιγαντιαία διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του δημοφιλούς δικτύου.
Οι εκδόσεις Playboy ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν όλους τους λογαριασμούς τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, επισημαίνοντας ότι δεν δέχονται να είναι «συνεργοί», στον απόηχο του σκανδάλου με τη γιγαντιαία διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του δημοφιλούς δικτύου.
Ο όμιλος με το διάσημο λογότυπό του, το κουνελάκι, εξηγεί σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι «οι πρόσφατες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη φερόμενη κακή διαχείριση από το Facebook των δεδομένων χρηστών του ενίσχυσε την απόφασή μας να αναστείλουμε όλες τις δραστηριότητές μας στην πλατφόρμα, επί του παρόντος».
«Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια φίλοι μας συνδέονται με το Playboy μέσω των διαφορετικών σελίδων μας στο Facebook και αρνούμαστε να είμαστε συνεργοί εκθέτοντάς τους σε αυτές τις πρακτικές» εξηγεί η εταιρεία.
«Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ανακοινώνουμε ότι εγκαταλείπουμε την πλατφόρμα Facebook, απενεργοποιώντας τους λογαριασμούς Playboy τους οποίους η εταιρεία Playboy Enterprises διαχειρίζεται απευθείας».
«Εδώ και χρόνια, είναι δύσκολο για το Playboy να παρουσιάσει τις αξίες του στο Facebook εξαιτίας των αυστηρών οδηγιών επί του περιεχομένου» υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου.
Όμως, ακόμα κι αν ο όμιλος επέλεξε να «διαφοροποιήσει τη φωνή του Playboy», προκειμένου να ανταποκριθεί στα κριτήρια του Facebook, ιδίως στο θέμα των γυμνών φωτογραφιών, προκειμένου να μπορεί να έχει παρουσία στο δίκτυο, το πρόσφατο σκάνδαλο το οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει.
«Το Playboy προασπιζόταν πάντοτε τις ατομικές ελευθερίες και τη γιορτή του σεξ. Σήμερα, θα κάνουμε ένα νέο βήμα σε αυτήν τη μάχη» συμπεραίνεται στο δελτίο τύπου.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Η βιομηχανία του «σκοτεινού τουρισμού»: Γιατί οι νέοι επισκέπτονται τόπους καταστροφής;
- Σχέσεις: Από πότε το dating έχει γίνει τόσο πολύ δύσκολο;
- Από τους δασμούς μέχρι τα Labubu, το 2025 ήταν μία… ιδιαίτερη χρονιά για τη παγκόσμια οικονομία
- Miriam Rodríguez: Η μητέρα που κυνήγησε τους δολοφόνους της κόρης της – Και το πλήρωσε με τη ζωή τη
- Ο Tyler, the Creator έχει ενθουσιαστεί με το κινηματογραφικό του ντεμπούτο – «Μια βουτιά με τα μούτρα σε κάτι καινούργιο»
- Dry January: Αν σκέφτεσαι να κόψεις μαχαίρι το αλκόολ τον πρώτο μήνα του 2026, ξανασκέψου το
- Τι κάνει την ανισότητα να γίνει κοινωνική εξέγερση; Ίσως να είναι το ίντερνετ
- Ναυτιλία: Νέα ευκαιρία για ρεαλιστική μετάβαση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)
























![Γιγαντιαίος χιονάνθρωπος καλωσορίζει τους επισκέπτες στο Harbin Ice Snow World στην Κίνα – Δείτε πως φτιάχτηκε [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/snowman2-315x220.jpg)

![Η βροχή βάφτηκε κόκκινη στο Ορμούζ του Ιράν – Εντυπωσιακές εικόνες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blood-rain2-315x220.jpg)





















![Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/konstantinopole-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442