Γερμανία- SPD: Πρέπει να επιδείξουμε πνεύμα συμβιβασμού
«Εάν συμφωνήσουμε στο περιεχόμενο, μια σταθερή κυβέρνηση (ενν. μεγάλου συνασπισμού μεταξύ της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης της Γερμανίας CDU/CSU και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας / SPD) είναι προτιμότερη από μια κυβέρνηση μειοψηφίας (των Χριστιανοδημοκρατών)», δήλωσε ο Γιοχάνες Καρς.
«Εάν συμφωνήσουμε στο περιεχόμενο, μια σταθερή κυβέρνηση (ενν. μεγάλου συνασπισμού μεταξύ της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης της Γερμανίας CDU/CSU και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας / SPD) είναι προτιμότερη από μια κυβέρνηση μειοψηφίας (των Χριστιανοδημοκρατών)», δήλωσε ο Γιοχάνες Καρς, ο οποίος ανήκει στη συντηρητική πτέρυγα του SPD, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / DLF).
Ο κ. Καρς υπεραμύνθηκε της στάσης του Μάρτιν Σουλτς να αποκλείσει αρχικά την συμμετοχή των Σοσιαλδημοκρατών σε νέο μεγάλο συνασπισμό διότι όλοι ήθελαν «έναν συνασπισμό όσων κερδίζουν περισσότερα και επομένως (ορθώς) προσανατολισθήκαμε προς την αντιπολίτευση. Πριν όμως προκηρυχθούν νέες εκλογές είναι σκόπιμο να εξετάσουμε εάν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU).
»Πρέπει να επιδείξουμε πνεύμα συμβιβασμού. Το κόμμα μου όμως δεν φοβάται τις νέες εκλογές. Εάν δεν είναι δυνατόν να επιβληθούν συγκεκριμένα πράγματα τότε μπορούμε να πάμε σε εκλογές», πρόσθεσε. Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός εξήγησε πως εννοεί την σύνταξη στα 63, την καθιέρωση ασφάλειας για όλους τους πολίτες και περισσότερη Ευρώπη.
Ο κ. Καρ αναφερόμενος στην μονομερή συγκατάθεση του Χριστιανοκοινωνιστή (CSU) Βαυαρού υπουργού Αγροτικής Οικονομίας Κρίσταν Σμιτ υπέρ της παράτασης της χρήσης του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη στην Ε.Ε. είπε: «Αυτό δεν επιτρέπεται σε μια κυβέρνηση συνασπισμού.Το θέμα θα παίξει ασφαλώς ρόλο στις ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις με την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU».
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός 0-0: Περηφάνια για τον Θρύλο
- Πέθανε ο γλάρος που χτυπήθηκε από βολέ τερματοφύλακα – Περαστικός τον βρήκε στα σκουπίδια
- Νιουκάστλ-Καραμπάγκ 3-2: Το κερασάκι της πρόκρισης στους «16» από τους Αγγλους
- Η πρώτη ομιλία του Μιχάλη Γρηγορίου στους παίκτες του Άρη: Τι τους ζήτησε
- Κατώτατος μισθός: Ραντεβού τον Μάρτιο για αναπροσαρμογή του – Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι
- Έρχεται η πολυαναμενόμενη σειρά «Περηφάνια και Προκατάληψη» – Οι πρώτες εικόνες της Έμα Κόριν ως Ελίζαμπεθ Μπένετ
- Δοκάρι για την Λεβερκούζεν (vid)
- Πάτρα: Βρέφος πέντε μηνών νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στη ΜΕΘ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442