Εικόνες καταστροφής στη Δομινίκα εξαιτίας του κυκλώνα – Τουλάχιστον επτά νεκροί
Στους επτά έχει ανέλθει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών εξαιτίας του ισχυρού κυκλώνα Μαρία στο νησί Δομινίκα. Στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της Καραϊβικής (CDEMA) μπόρεσαν την Τρίτη να πετάξουν πάνω από το νησί, σε μια αναγνωριστική πτήση, και διαπίστωσαν ότι «το 70-80% των κτιρίων έχει καταστραφεί».
Στους επτά έχει ανέλθει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών εξαιτίας του ισχυρού κυκλώνα Μαρία στο νησί Δομινίκα.
Στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της Καραϊβικής (CDEMA) μπόρεσαν την Τρίτη να πετάξουν πάνω από το νησί, σε μια αναγνωριστική πτήση, και διαπίστωσαν ότι «το 70-80% των κτιρίων έχει καταστραφεί» ενώ ζημιές διακρίνονται επίσης «σε νοσοκομεία, δρόμους και γέφυρες», όπως είπε ο διευθυντής της, ο Ρόναλντ Τζάκσον. Οι ζημιές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε «δισεκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε.
Ένα ελικόπτερο που είχε νοικιάσει η CDEMA δεν κατάφερε να προσγειωθεί στη Δομινίκα λόγω των ισχυρών ανέμων. Εγκαταλείφθηκε επίσης μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που είχε ξεκινήσει από τα νησιά Τρινιτάντ και Τομπάγκο.
Οι υπεύθυνοι του Ερυθρού Σταυρού στην Αγία Λουκία δεν μπόρεσαν να αποκαταστήσουν την επαφή τους με τη Δομινίκα. «Όλες οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί (…) Από την εμπειρία μου, αυτό συμβαίνει πρώτη φορά – καμία επικοινωνία. Όλος ο κόσμος ανησυχεί ότι η κατάσταση είναι πολύ, πολύ άσχημη» τόνισε η διευθύντρια του Ερυθρού Σταυρού Τερένσια Γκαϊλάρ.
Οι περίπου 70.000 κάτοικοι της Δομινίκας «έχασαν ό,τι μπορούσε να χαθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός του νησιού, Ρούσβελτ Σκέριτ.
Ο κυκλώνας Μαρία αναβαθμίστηκε ξανά στο επίπεδο 5, αφού πέρασε από τη Δομινίκα και ενώ νωρίτερα είχε υποβαθμιστεί στην κατηγορία 4.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας