Βενιζέλος: Ο εσπερινός της Μεταπολίτευσης
Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε αύριο την επέτειο της Μεταπολίτευσης. Την παραμονή της γιορτής τελείται όμως ο εσπερινός» λέει.
Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε αύριο την επέτειο της Μεταπολίτευσης. Την παραμονή της γιορτής τελείται όμως ο εσπερινός» λέει.
Όπως εξηγεί, αυτός ο εσπερινός συγκροτείται:
- «Από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις Βαρουφάκη για το πώς μια ομάδα επικίνδυνων τυχοδιωκτών έπαιξε στα ζάρια την τύχη της χώρας, φλερτάροντας με την καταστροφή, όχι μόνο της οικονομίας αλλά και του δημοκρατικού πολιτεύματος.
- » Από την οργανωμένη επιχείρηση απαξίωσης της Δικαιοσύνης και εκφοβισμού των λειτουργών της που καταγγέλλει με αγωνία και σθένος η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνοντας ότι παραπέμπουν εν δυνάμει στα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία και την Πολωνία.
- » Από την απειλούμενη κατάλυση του αυστηρού χαρακτήρα του Συντάγματος μέσω της δημοψηφισματικής καταστρατήγησης της αναθεωρητικής διαδικασίας.
- » Από την υπονόμευση του μέλλοντος της χώρας μέσω της επιστροφής στο μοντέλο του πανεπιστημίου των κομματικών ομάδων.»
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «ο χαμένος παράδεισος της ‘εναλλακτικής λύσης’ που θα οδηγούσε την Ελλάδα έξω από το ευρώ και την Ευρώπη και θα της άνοιγε μια τρύπα στο χρόνο για να ζήσει αναδρομικά και με τους χειρότερους όρους την εμπειρία του υπαρκτού σοσιαλισμού, της απομόνωσης, της υπανάπτυξης και του ακραίου αυταρχισμού, εξακολουθεί να ενοχοποιεί το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο σύνολό του».
Ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως το κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, παρά τα κενά, τις αντιφάσεις, τις υπαναχωρήσεις, αποδίδεται συνοπτικά με δυο λέξεις: Ευρώπη και Δημοκρατία:
«Η οικονομική ανάπτυξη μέχρι το 2007, παρά τις διαρθρωτικές της αδυναμίες, επιτεύχθηκε υπό συνθήκες Ευρώπης και Δημοκρατίας. Προοπτική ανάκτησης του εδάφους που χάθηκε όταν η κρίση έγινε ορατή και άρχισε η αγωνιώδης προσπάθεια τιθάσευσής της το 2010 (που υπονομεύθηκε δραματικά λόγω της δευτερογενούς κρίσης μέσα στη κρίση που προκλήθηκε μετά τον Ιανουάριο του 2015), υπάρχει και πάλι μόνο υπό συνθήκες Ευρώπης και Δημοκρατίας.
» Η επίθεση κατά των Θεσμών, της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, ο ευτελισμός και η υπονόμευσή τους, δεν αντισταθμίζει τον ‘ρεαλιστικό συμβιβασμό’ στο πεδίο της οικονομίας. Υπονομεύει και αμφισβητεί τα πάντα. Το μέλλον της Πατρίδας.»
Καταλήγοντας σημειώνει:
«Σε έναν τέτοιο εσπερινό της μεταπολίτευσης το κρίσιμο είναι να κτυπήσει η καμπάνα της εθνικής δημοκρατικής εγρήγορσης. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για αφελή όνειρα ούτε για ουδέτερους υπνοβάτες.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442