Τούρκοι χάκερ ισχυρίζονται ότι «έριξαν» την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού
Εκτός λειτουργίας τέθηκε για λίγη ώρα το απόγευμα της Παρασκευής η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού primeminister.gr. Με μήνυμά τους στο Twitter, τούρκοι χάκερ ισχυρίζονται ότι πραγματοποίησαν κυβερνοεπίθεση στη σελίδα. Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε η προσπάθεια παραβίασης, σημειώνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Εκτός λειτουργίας τέθηκε για λίγη ώρα το απόγευμα της Παρασκευής η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού primeminister.gr.
Με μήνυμά τους στο Twitter, τούρκοι χάκερ ισχυρίζονται ότι πραγματοποίησαν κυβερνοεπίθεση στη σελίδα. Χρήστης στο Twitter με το όνομα Aslan Neferler Tim έγραψε σε ανάρτησή του: «Η ιστοσελίδα σας έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης. Η Αγία Σοφία είναι δική μας».
yunanistan başbakanlık resmi web sitesi hacked
your website hacked !!!! Hagia Sophia
it is ourshttps://t.co/6UJEZFFUkO @PrimeministerGR pic.twitter.com/hjvX9nbzR2— Aslan Neferler Tim (@AslaNeferler) 23 Ιουνίου 2017
Αργότερα το βράδυ της Παρασκευής η λειτουργία της ιστοσελίδας αποκαταστάθηκε.
«Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Το υπουργείο σημειώνει ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.
Ενημερώνει ακόμα ότι οι συναρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης.
Νωρίτερα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημείωναν στην εφημερίδα Καθημερινή, ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη τουρκικού δακτύλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
- Οι Ιρανοί και ο πόλεμος – Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα σκληρό καθεστώς και τις βόμβες ΗΠΑ και Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442