Απάντηση-επίθεση Καμμένου στον Φίλη για το γάμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Απάντηση στα όσα δήλωσε ο τέως υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Εξαπολύοντας επίθεση στον βουλευτή, ο κ. Καμμένος είπε ότι «με τον πρωθυπουργό έχουμε σοβαρότερα θέματα να συζητήσουμε από τον κ. Φίλη».
Απάντηση στα όσα δήλωσε ο τέως υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση στον βουλευτή, λέγοντας ότι «με τον πρωθυπουργό έχουμε σοβαρότερα θέματα να συζητήσουμε από τον κ. Φίλη».
«Θα μπλοκάρουμε τον όποιον κυριο Φίλη έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας μας» συνέχισε.
Για τα εξοπλιστικά -θέμα που έθεσε ο Νίκος Φίλης- ο υπουργός Άμυνας είπε: «Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα για τα εξοπλιστικά. Δεν ‘ψωνίζω’ εγώ, η Βουλή θα αποφασίσει.»
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Φίλης είχε εκτοξεύσει τις δικές του βολές κατά του υπουργού Άμυνας. Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ζήτημα με τον Πάνο Καμμένο», αλλά έσπευσε να σημειώσει ότι «για να δώσεις όμως 3,5 δισ. για F35 πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος, ιδίως στη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας».
Ο τέως υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα που ο ίδιος άνοιξε εδώ και ημέρες με δηλώσεις του, την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας σχετικά με το θέμα αυτό είπε ότι «ο κ. Βενιζέλος θέλει να πάει στη ΝΔ. Δικό του καπέλο και ζήτημα της Φώφης Γεννηματά, όχι δικό μου», ενώ επέμεινε στην άποψη ότι «και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη υπάρχει ανάγκη για διαμόρφωση σταθερών γραμμών κεντροαριστερά-κεντροδεξιά».
«Εμείς ενώπιον των πολιτών λέμε υπάρχει θέμα να απογαλακτιστεί το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Ο Βενιζέλος λέει ‘όχι’. Εγώ είπα ότι η συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ έχει όρια και είναι συγκυριακή κι όχι στρατηγική» υπογράμμισε, ενώ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ «να πει δημόσια αν θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ».
«Εμένα στόχος όσων είπα ήταν να ανοίξει ένας διάλογος» συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι «δεν μιλάω για συνεργασία σήμερα, αλλά για μία μετεκλογική με προγραμματική σύγκλιση και όχι για οικουμενική. Επειδή βγαίνουμε από τη λογική μνημόνιο-αντιμνημόνιο χρειάζεται μία αλλαγή με όρους πολιτικής σταθερότητας όμως.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
- Χανιά: Πασχαλινός καφές με φόντο τα πολεμικά πλοία στη Σούδα
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
- «Ειρήνη, αγάπη και… μπρόκολο» – Ο Ρίνγκο Σταρ για το μυστικό ελιξήριο νεότητας του
- Tο διεθνές νομικό καθεστώς για τα Στενά του Ορμούζ – Τι ισχύει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442