ΔΟΜ: Μειώθηκαν οι αφίξεις προσφύγων στην Ευρώπη, αυξήθηκαν οι θάνατοι
Περισσότεροι από 345.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης από τις αρχές του 2016 έως τις 20 Νοεμβρίου, αριθμός αισθητά μειωμένος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015. Ωστόσο αύξηση καταγράφεται στους θανάτους προσφύγων στη διαδρομή της κεντρικής Μεσογείου, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Περισσότεροι από 345.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης από τις αρχές του 2016 έως τις 20 Νοεμβρίου, αριθμός αισθητά μειωμένος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015, οπότε οι αφίξεις ανήλθαν σε 883.393 πρόσφυγες.
Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων έφτασαν στην Ελλάδα και την Ιταλία. Συγκεκριμένα 171.264 άτομα έφτασαν στην Ελλάδα και 168.542 στην Ιταλία.
Ωστόσο, αύξηση καταγράφεται στους θανάτους προσφύγων. Υπολογίζεται ότι 4.655 άνθρωποι πέθαναν κατά τη διέλευσή τους στην Ευρώπη, όταν ο αντίστοιχος αριθμός για το 2015 ήταν 3.557.
Το 90% των θανάτων σημειώθηκε στη διαδρομή της κεντρικής Μεσογείου, από τη βόρεια Αφρική προς την Ιταλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ: Πέθανε ο 48χρονος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Dawson’s Creek»
- Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Χέιζ – Ντέιβις για τα επόμενα 2,5 χρόνια
- Πέθανε ο Αναστάσης Παπαληγούρας
- Κούβα: Η Ρωσία θα στείλει πετρέλαιο για «ανθρωπιστικούς λόγους»
- Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις
- Μετρό: Εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Σύνταγμα» μετά από απόπειρα αυτοκτονίας
- Κυπαρισσία: Δύο ώρες προσπαθούσαν να επαναφέρουν οι γιατροί το 3χρονο παιδί που πέθανε
- Σε αυτή την ομάδα θέλει να κλείσει την καριέρα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442